Column 16 Marcel van den Nieuwendijk - 9 juli 2020.

Be Careful What You Wish For!

 

Een favoriete zin, passage uit een muzieknummer. Wie herkent dit niet?  

Voor mij persoonlijk zijn… 

 

·    ‘Geschilderd in jouw favoriete geel’ (BLØF- Barcelona 2003).

·    'I Can’t live With or Without you’ (van het min of meer gelijknamige nummer van U2 in 1987).

·    ‘Just because you feel good, doesn't make it right (oh no), Just because you feel good, still want you here tonight’ (Skunk Anansie – 1997)

·    ‘Something got me Started.’ (Simply Red – 1991)

 

… behoorlijk bepalend geweest in het leventje tot dusver.

 

Een ander monumentaal fragment, komt uit het nummer ‘Feel’ van Robbie Williams uit 2002. ’Cause I got too much life, running through my veins’. Dit gevoel heb ik al jaren. Het daaropvolgende ‘Going to waste, I don't wanna die, but I ain't keen on living either’ is dan juist weer niet toepasselijk. Toch had en heb ik het gevoel dat er meer uit te halen was en is. Zeker toen ik eind 2019 plotseling werkloos werd. Een moment van bezinning op zijn plaats.

 

Volle kracht vooruit en met 200% energie met hobby’s en tuin aan de slag! Allemaal mooi en nobel natuurlijk, maar het brengt geen brood op de plank. Het werd snel duidelijk dat hier verandering in moest komen. Onder het mom van ‘Laten we werken, blijf niet onopgemerkt, maar maak een nieuw begin’  (BLØF – Wachten op de dag - 2011) en ‘Doe geen dingen in je hoofd.’ (BLØF – Spijt heb je morgen maar - 2014), ging ik op zoek naar meer excitement, spanning en uiteraard een betaalde job.

 

Mars, kijk uit waar je om vraagt, hoor ik mezelf nu zeggen. Want ‘When the going get’s though, the tough get’s going’ (Billy Ocean – 1986), zullen we maar zeggen. Na vijf maanden solliciteren, daarnaast tennissen en eerder genoemde hobby’s uitoefenen, werd juni een maand om nooit meer te vergeten. Daar waar het merendeel van de bevolking het eerste half jaar van 2020 compleet wil wissen, zit de laatste maand van deze periode voor altijd in mijn geheugen gegrift.

 

Korte samenvatting:

·    Per 5 juni ontzettend leuke en megadrukke nieuwe baan.

·    Redactie SportopVoornePutten, mede hierdoor, onder druk?

·    Eerste rechtszaak ooit tegen mij persoonlijk.

·    Lieve nichtjes 9 jaar geworden.

·    Gerespecteerde broer jarig 

·    Sportvriend met Life Changing Plans.

Hiernaast nog een aantal niet nader te benoemen noemenswaardige zaken in de privésfeer. Het was me het maandje wel.

 

Full time werken in de Horeca. Een mega klus. Genieten van de gasten, die genieten van de heerlijke gerechten, bijbehorende drankjes en een geweldige avond uit. Op mijn lijf geschreven en volledig nieuwe passie. Het slurpt alle vrije tijd op. Hierdoor nagenoeg geen aandacht voor kindjes SportopVoornePutten en IKKE. Maar mede door de geweldige vrijwillige redactie van ons platform kwam het eerstgeboren kind (4) helemaal niets tekort. Alhoewel onder zware druk, ging het onder de bezielende leiding van Nestor Jack Holten geruisloos door. Muziekprofessor Peter van Herp en Rollende sportgek Patrick Buys leken bevrijd van de misschien wel té aanwezige hoofdredacteur. Taztornardo Joris en Levensgenieter Cor in topvorm achter de knoppen tijdens de veelgeprezen radio uitzendingen. Ik had het niet beter gedaan. Wat ben ik trots op deze mannen!

 

Mijn tweeling nichtjes Anna en Lotte zijn op 17 juni al weer 9 jaar geworden. Ik herinner me als de dag van gisteren, hoe ze, ruim te vroeg geboren en passend in mijn handpalm in de couveuses van het Sint Franciscus Gasthuis lagen. Door Corona mocht de verjaardag dit jaar alleen met Opa’s en Oma’s gevierd worden. Ik miste hen. Hoe verheugd was ik, toen ze een maand later, samen met Papa, Mama en Oma kwamen eten in ons restaurant. Het gevoel van de innige knuffel was met geen pen te beschrijven. Het leek nog het meest op onze eerste ontmoeting negen jaar geleden. De schatten. ‘Got this feeling in my body.’ (Justin Timberlake – 2016).

 

Tot slot de sportvriend die na een aantal roerige jaren en de daaropvolgende uitvoerige en diepgaande gesprekken een levens veranderende beslissing heeft moeten nemen. Volledig terecht maar ‘Such a Shame’ (Talk Talk – 1984) voor mij. Maar het is his life en de bewondering voor deze man, in de afgelopen twee jaar al enorm toegenomen, is door deze beslissing alleen maar gegroeid. ‘Ik maak een laatste buiging, maar zeker niet voor altijd’ (BLØF -Dichterbij dan Ooit – 2001).

 

Regent het dan harder dan ik hebben kan? Nee hoor zeker niet! Ik kijk juist uit naar de komende, mooie en spannende maanden. Probeer samen met mijn teams een succes te maken van de betaalde en onbetaalde job. In ‘September’ (Earth Wind and Fire – 1978) maak ik weer een frisse start bij de radio. Naast de geweldige baan hoop ik daarnaast op een beetje ‘No More Drama in my life’ (Mary J Blige – 2009).

 

Marcel van den Nieuwendijk.

 

In de tipparade:

1/

‘ We're gonna get it, get it together right now

Gonna get it, get it together somehow

Gonna get it, get it together and flower

We're gonna get it, get it together I know

Gonna get it, get it together and flow

Gonna get it, get it together and go

Up and up and up

(Coldplay - Up and Up – 2016)

 

2/

‘Is this the place we used to love?

Is this the place that I've been dreaming of?’

(Keane – Somewhere Only We Know – 2004)