Column 13 Marcel van den Nieuwendijk - 16 april 2020

Beste Sporters, Verenigingen en Fans, wij missen jullie!

 

In maart 2016 hebben we SportopVoornePutten opgericht. In de afgelopen 4 jaar hebben we, denken wij, een band opgebouwd met onze doelgroep, De Sporters, Verenigingen en hun Fans. Wij bieden een platform voor deze groep, waarin men nieuws kwijt kan, wij hen lokaal sportnieuws bieden en door middel van interviews en columns brengen we de ruim 85000 inwoners van ons verzorgingsgebied in contact met elkaar.   

 

In deze periode van het Corona tijdperk, ligt de volledige sportwereld op zijn spreekwoordelijke gat. Competities zijn stilgelegd, elftallen die met bloed, zweet en tranen hebben toegewerkt naar de eerste plaats, worden geen kampioen en promoveren dus niet, voor sommige spelers was het de laatste kans. Een zucht van verlichting bij degenen die dreigden te degraderen. Weet zeker dat ze misschien liever gedegradeerd waren in ruil voor het uitblijven van het Covid-19-Virus. Dan hebben we natuurlijk ook nog de individuele sporters die toewerkten naar een EK, WK of voor sommigen zelfs een Olympische Spelen ticket. Het valt allemaal weg, we leven enorm met jullie mee.

 

Hoe pijnlijk om te horen en of zien dat u het lastig heeft, hoe mooi om te zien, hoe jullie er alsnog het beste van maken. Bestuur en vrijwilligers, die de leden massaal een Hart onder de Riem steken en ook de trouwe sponsoren niet vergeten. De online challenges, social distance foto’s, online trainingen, cadeaubonnen die vooraf worden gekocht en sportartikelen die in bruikleen worden gegeven. Het houdt niet op, waar een relatief klein eiland groot in kan zijn. Bij deze doe ik natuurlijk een oproep aan alle leden en fans, om je vereniging, club of sportschool te blijven steunen. Als dit kan natuurlijk. De hele crisis, brengt veel mensen in de problemen en het is een zeer lastige tijd. Mocht het je onverhoopt nu niet lukken. Denk bij enig herstel alsjeblieft ook weer aan je cluppie, die club die als het nodig was ook aan jou dacht, daar waar je veel gezellige, vrije tijd doorbracht, je ei kwijt kon, vrienden ontmoette, misschien wel je hart kon luchten 😉

 

Wat wij in ieder geval kunnen doen, is uw steun in de rug zijn. Maak als u wilt gebruik van ons, vertel uw verhaal. Commercieel of niet commercieel, we zijn er voor u. Laat onze volgers en lezers weten hoe leuk u bent. Waarom een potentieel lid voor uw vereniging, club of sportschool moet kiezen!? Welke activiteiten u ontwikkelt, hoe leuk de Pub Quiz is, hoe gezellig het Kerstklaverjassen was en meldt de winnaar van het Online FIFA Toernooi! Men kan straks niet meer om uw heen. Wij vermelden het op onze website en onze social media kanalen.

 

Op 4 januari 2020 is een droom van ons uitgekomen. Na een radiostilte van 4 jaar, mochten we weer beginnen met SportopVoornePutten Radio. Iedere zaterdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Ook hier hebben we al aardig wat sportgasten mogen ontvangen en ja u bent van harte welkom. Vertel hartstochtelijk, net als uw voorgangers, over uw cluppie, uw tijdsbesteding, uw passie, uw hobby. Duizenden luisteraars zitten aan de ….. gekluisterd.

 

Feit is dat we #SamenSterk zijn. In het kader hiervan, moeten we er met elkaar bovenop komen. Ik stel dan ook voor, om, zodra het weer kan, massaal, niet alleen Maak Kennis met Tennis, maar ook de versie van met Fitness, Massage, Korfbal, Badminton, Tafeltennis, Yoga etc. etc. te organiseren. Geïnteresseerden blijven vaak hangen. Vorig jaar augustus werd het Gouden Eeuw toernooi bij VV Hellevoetsluis georganiseerd, ik meen met acht verenigingen uit de regio. Ik stel voor een uit en thuistoernooi waar alle verenigingen iedere keer Acte de Présence geven. Honderden, zo niet duizenden toeschouwers. De kantine opbrengsten voor de organiserende vereniging. HC Voorne naar HV Spijkenisse, MHV Forcial en twee keer andersom. BV The Hurricanes naar BV Voorne, Jump’80 en twee keer andersom. De Brielsche Badmintonvereniging, naar de Meteoor, BCRS en Badmintonclub Rockanje en drie keer andersom, TTV De Sprint, naar Hellevoets Effect, Bernisse’80 en de Repelaer etc. etc. De acht voetbalclubs in Nissewaard, de vier in Hellevoetsluis, de drie in Brielle sluiten voor één keer aan bij de twee in Westvoorne en alle tennisverenigingen maken er een grote onderlinge jaarcompetitie van. We vragen de sponsoren om massaal aan jullie te denken en de leveranciers om hoge kortingen. Vrijwilligers zijn er genoeg, iedereen wil elkaar helpen.  SportopVoornePutten publiceert gratis, doet u mee?