07-05-2018 Marcel van den Nieuwendijk

Feest der Herkenning!!

Het was geweldig om weer bij VV Spijkenisse te zijn!

Toegegeven, het voetbalveld van de VV Spijkenisse was in mijn tijd gelegen op een huidige meubelboulevard ter waarde van 44.3 miljoen euro in het noorden van die plaats. Aan de roemruchte Sportlaan om precies te zijn.

In de tijd dat campagnepils gewoon nog met een H geschreven mocht worden en de broodjes frikandel 1 gulden waren. Het terrein met een trainingsveld van gravel waar menig tennisclub van nu jaloers op zou zijn en een keepersbak van zand waar kinderen van nu van dromen. Veld 4 had niet de officieel goedgekeurde KNVB afmetingen, maar wie maalde daar met drie prachtige andere velden om? Wat heb ik daar een uren doorgebracht, niet normaal. Drie trainingsavonden waarvan mijn eigen elftal er maar twee trainde en soms drie wedstrijden op een zaterdag. Invallend bij de junioren, senioren en veteranen als het nodig was. Gelukkig was de laatste wedstrijd om 16.15 uur altijd wel op veld 4 dat dan nog net te belopen was.

Afgelopen zaterdag ging ik voor het eerst in jaren weer eens bij VV Spijkenisse kijken. Iets dat ik vroeger vaak met m'n vader deed, wij waren hooligans van het eerste uur met het Algeheel landskampioenschap bij de amateurs als hoogtepunt! Ik was toen 6 !? Het sportpark Jaap Riedijk nu ten zuiden van Spijkenisse lag er zonovergoten bij. De Jo Witteveen tribune (voorzitter in mijn tijd) was er klaar voor. 
Generatiegenoten met zelfde kapsel als ikzelf en idem bierbuikje herkenden mij om deze reden niet en ik hen wel. Bestuursleden van weleer waren in grote getale aanwezig en manager voetbaltechnische zaken Aren Buvens wierp een blik van herkenning. Om 14.30 was de aftrap en Ik genoot van iedere minuut van de Groen-Witten alsof ik weer met m'n vader langs de lijn stond (of nee, wij zaten altijd op de tribune). Als dan ook legende Dirk Kuijt nog op het terrein is kan de middag helemaal niet meer stuk en beloof ik u allen plechtig dat ik het nooit meer zo lang ga laten duren totdat ik opnieuw naar het echte gras van mijn roots ga kijken!

P.S Wie kent de mannen op de foto's nog ? Ik meen Nico Hokke, Daan van der Meer, Aren Buvens, Eldi Pernet, Jan Verheij, Wim Veenman, Evert Trouw te herkennen....taggen mag.