Column 14 Marcel van den Nieuwendijk - 29 april 2020.

Vroeger wilde ik The Incredible Hulk zijn.

 

Vroeger wilde ik The Incredible Hulk zijn. Lou Ferrigno nadoen. Niet alleen omdat veel, wat oudere meiden, die ik dan weer knap vond, hem adoreerden, maar ook om de pestkoppen op school aan te pakken.

Ja juist, die gasten die mij uitlachten als ik (op het te gladde schoolplein) weer eens op mijn plaat ging met mijn fiets, me voor gek verklaarden met mijn bloempotkapsel of mijn humor niet konden waarderen. Ook kon ik uit mijn vel barsten als voetbalmaatjes op het pleintje in Waterland de draak staken met mijn te goedkope trainingspak van Zeeman en mijn zelf gebreide keepershandschoenen. Sorry mannen, mijn ouders hadden vier kinderen en het geld moest eerlijk verdeeld worden.

 

Veel verder als zelf, uit woede, uit elkaar getrokken bloesjes (mama was niet blij), groene strepen op het lichaam uit mijn strafschopgebied en enorme migraine aanvallen, is de vergelijking met de Hulk niet gekomen. Voor het laatste voorbeeld had ik goede zetpillen. Toen ik uiteindelijk op een leeftijd kwam waarin ik doorhad waar ik deze moest stoppen en dit niet meer chique was, ben ik er mee gestopt en warempel, de hoofdpijn stopte ook.

 

Ik heb al jaren geen woede uitbarstingen meer gehad, maar afgelopen weekend wilde ik opnieuw in Lou’s huid kruipen. Wat was en ben ik eigenlijk boos!

 

In een week, waarin de maatregelen weer enigszins versoepeld lijken te worden, de jeugd, juist weer enigszins mag gaan sporten, lijken we het nu met elkaar te gaan verpesten. Psychologen en andere specialisten voorspelden het al. Deze doelgroep heeft en krijgt het zwaarst en verveeld zich enorm. Het wordt tijd dat we voor hen gaan versoepelen. Dat men zich verveelde bleek maar weer bij VV Nieuwenhoorn. De club heeft de presentatie van het nieuwe, ja u hoort het goed, Jeugdhonk, nog niet gedaan of men heeft gemeend om een inbraak te plegen en diverse vernielingen aan te richten!? Het is toch niet te geloven! Blijf af van wat die vrijwilligers jarenlang hebben opgebouwd!

 

Ik weet niet of mijn huidige opgezwollen huid nu van woede of van iets anders is.

 

Ik hoop oprecht dat er tijdens de overtreding een Drone over het terrein vloog. In generale repetitie voor de opnames van Koningsdag. Met beelden van de daders. ÉÉN van die gasten die het hele gebeuren met een mobieltje opnam en het per ongeluk op INSTA heeft gezet. Of worden ze gepakt met het aanbieden van de Sparta Vlag, de ballen of andere stukken uit het materiaalhok op Marktplaats? Ik hoop het! Mijn laatste hoop is op de camera van de Wieken van de Molen. Met de windstilte en het prachtige weer van afgelopen weekend moet deze haarscherpe beelden hebben kunnen maken.

 

De politie en boa’s gebruiken dit in het onderzoek en ik ben ervan overtuigd dat men de daders in de kraag gaat vatten. Gepaste taakstraf? Doorgeknipte bedrading aan elkaar knopen met knopen die nooit meer los komen. Er zijn vast nog een aantal kunstenaressen beschikbaar die het goede voorbeeld kunnen geven. Bij de eigenaren van de gesloopte sponsorborden helpen met schoonmaken. Het liefst met een tandenborstel de plee’s en andere toiletvoorzieningen. De verfzaamheden onder het toeziend oog van een werkloze schilder herstellen. Het is jammer dat GHVV’13 het terrein in Geervliet inmiddels heeft gesloten. Men zou de twee paarden kunnen helpen met het korthouden van het gras. Grassprieten met de hand knippen zeg maar. De grasmeester van de Kuip en de honderden beschikbare kappers en kapsters zijn niet verlegen van een beetje bezigheidstherapie. Het jeugdhonk de komende jaren onderhouden? Vrijwilligers zijn bij deze verplicht aangewezen! Tot slot wil het kabinet aan het eind van de crisis, de dienstplicht weer invoeren. Het zou niet verkeerd zijn.

 

Is het dan alleen maar jeugd die de Hulk uit zijn tent heeft gelokt? Nee zeker niet! De volwassenen kunnen er ook wat van.

Die Tompoezen rijen begrijp ik dan nog wel. Bij de lokale bakkers, rondjes om de Kerk, netjes op 1.5 meter uit elkaar wachten op dit heerlijke gebakje. ( Kunt u zich voorstellen dat de HEMA er straks niet meer is??) Als liefhebber van met name als allereerste de toplaag met slagroom en daarna de rest, heb ik alle begrip voor de mensen, die nog iets van Koningsdag willen vieren. Ik gun het de bakkers ook.

 

Het uren in dikke rijen voor de net weer geopende IKEA’s staan begrijp ik dan weer niet. En het commentaar dat daar dan weer op komt, vaak ook weer niet. Gehoord en gelezen: “ Ik hoop dat je thuiskomt en dat er dan niet één of twee schroeven ontbreken, maar 20. De leveringstijd is naar verwachting 7 weken hahahhah” Of: “De 16 Zweedse gehaktballetjes bleken ontdooid en bedorven te zijn geweest, net als de tweede 8 ,die gratis waren. Hoop dat je nu toch nog wat hebt aan de over voorraad toiletpapier die je twee maanden geleden hebt gehamsterd” en tot slot, nee het zijn echt niet mijn woorden: “Ik lach me kapot, heb je drie-en-een-half uur in de rij gestaan, gooit de filiaalmanager de deur voor je dicht. “U bent morgen vanaf 10.00 uur weer van harte welkom, meneer!?” Met deze opmerkingen zijn deze mensen al genoeg en ‘ongemerkt’ gestraft lijkt mij.

 

Ik ben er een beetje bang voor en eigenlijk tegen beter weten in, hoop ik dat dit de laatste keer is geweest dat ik me in de Hulk wilde verplaatsen. Als het weer 30 jaar duurt, zijn Lou (nu bijna 70) en ik tevreden. De Zeeman ietsje minder, ik kocht er de laatste tijd nogal wat bloesjes.