Aan de telefoon met ......... ttv HE voorzitter Joost Voogt.

Redacteur Jack Holten sprak aan de vooravond van de Open Zuid-Hollandse Eilanden Tafeltenniskampioenschappen in Hellevoetsluis met voorzitter Joost Voogt (foto) van de organiserende tafeltennisvereniging Hellevoets Effect. Zaterdag 18 april staat het toernooi weer op de kalender na een jaar afwezigheid.

 

Wat voor vereniging is Hellevoets Effect?

Joost: "Hellevoets Effect is een kleine vereniging die op maandagavond speelt in sporthal De Eendraght in Hellevoetsluis. De vereniging heeft een vaste kern leden die al vele jaren lid zijn. Sommigen zelfs al meer dan veertig jaar, zoals Joke en Hans de Brandt. Momenteel speelt de vereniging met zes teams in de duocompetitie van de NTTB afdeling West. Door het jaar heen organiseren de Activiteiten- en Toernooicommissie diverse evenementen voor haar leden. Elk jaar organiseert de vereniging ook een Gastentoernooi en een Open Tafeltennistoernooi. Een vaste groep leden bezoekt jaarlijks ook het Internationale Tafeltennistoernooi in het Spaanse Lloret de Mar. " Joost vervolgt: "Helaas hebben we al een aantal jaar de jeugdafdeling af moeten stoten vanwege tekort aan vrijwilligers."

 

Wat heeft de vereniging gedaan om mensen op Voorne Putten te motiveren te gaan tafeltennissen?

Joost: "Diverse acties heeft de vereniging de laatste jaren uitgezet. Maar het heeft teleurstellend weinig opgeleverd. We zijn er als bestuur van overtuigd dat een jeugdafdeling een impuls voor de vereniging zou betekenen; dus groei. Maar helaas is niemand binnen de vereniging in staat dit op te pakken." Joost vervolgt: "Naast acties vanuit de vereniging zelf, heeft het bestuur ook samenwerking gezocht met de stichting Push, de landelijke bond en andere sportverenigingen. Maar alles valt of staat met enthousiaste vrijwilligers. En daar ontbreekt het nu juist aan. Al moet ik bekennen dat een hoog percentage van de huidige leden wel actief betrokken is in het bestuur en de commissies. Een grote beperking is ook dat we maar één speelavond hebben. Helaas laat de begroting niet toe weer terug te keren naar de maandag en donderdag als speelavond zoals jaren terug. Feedback van leden die onze vereniging verlaten hebben, heeft geleerd dat wij weer snel zouden groeien als we de leden twee speelavonden konden aanbieden en een intensievere begeleiding van nieuwe leden."

 

Jullie organiseren als kleine vereniging wel een groot tafeltennistoernooi zoals de Open Zuid-Hollandse Eilanden Tafeltenniskampioenschappen. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Joost: "Al jaren is een vast groepje actief om dat toernooi in de markt te zetten. Ze vinden het erg leuk om dit te doen. In eerste instantie was het bedoeld om de naamsbekendheid te vergroten en om inwoners van Hellevoetsluis te enthousiasmeren voor tafeltennis. Omdat daar weinig mensen van buiten de vereniging op af kwamen, hebben we het toernooi open gezet voor bevriende verenigingen en andere tafeltennisliefhebbers. Dit jaar hebben we het toernooi voor het eerst aangemeld bij de Bond. We hopen daardoor op nóg meer inschrijvingen."

 

Wie kan en mag deelnemen?

Joost: "Het toernooi staat open voor iedereen die wil. We hebben wedstrijden voor recreanten en wedstrijden voor competitiespelers. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van een vereniging en/of de Nederlandse Tafeltennisbond. Dus: als u dit leest en denkt "leuk een dag lekker tafeltennissen in wedstrijdverband", schrijft u dan in!"

 

Waar kunnen mensen zich inschrijven? 

Joost: "Tot 4 april 2020 kan er ingeschreven worden op het e-mailadres holtenjack@gmail.com. De inschrijfkosten bedragen 7 euro 50. Wilt u na afloop ook mee naar het Chinees-Indisch Restaurant Ocean in de Struytse Hoek, dan betaalt u 27 euro 50. U ontvangt dan soep, hoofdgerecht en twee consumpties voor dat extra bedrag. Maar dat laatste is vrijblijvend. Tijdens de lunchpauze worden de prijzen van de loterij uitgereikt. 's Ochtends kunnen deelnemers en toeschouwers daarvoor loten kopen."

 

Wanneer is het toernooi geslaagd?

Joost: "Het toernooi is geslaagd zodra we veertig of meer inschrijvingen hebben en we veel tafeltennisliefhebbers een mooie sportdag hebben geboden. Alle deelnemers spelen minimaal zes wedstrijden. Het maximum aantal deelnemers is 96."

 

Toernooigegevens:

Naam: Open Zuid-Hollandse Eilanden Tafeltenniskampioenschappen.

Locatie: Sportcomplex De Eendraght, Sportlaan 2 in Hellevoetsluis.

Datum: zaterdag 18 april 2020.

Aanvang: 09.45 uur.

Einde: tussen 16.00 uur en 17.00 uur.

Maaltijd: 18.00 uur.

Aantal tafels: 12.

Maximaal aantal inschrijvingen: 96.

Inschrijfgeld: zeven euro vijftig.

Inschrijfgeld inclusief maaltijd: zevenentwintig euro vijftig.

Inschrijven tot: 4 april 2020.

E-mailadres: holtenjack@gmail.com tnv Jack Holten.

 

Hellevoets Effect heeft nog plaats voor nieuwe leden op maandagavond in De Eendraght. Vanaf 14 jaar bent u welkom om nader kennis te maken met de vereniging. U bent van harte welkom!

We danken voorzitter Joost Voogt voor de informatie en wensen Hellevoets Effect veel succes met het toernooi en ledenwerving. Want tafeltennis is een sport die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Wie heeft er nog nooit een balletje geslagen thuis of op de camping. Niemand toch?