Telefonisch in gesprek met......... Kevin Inkelaar.

Redacteur Jack Holten sprak woensdag 12 februari 2020 telefonisch met kersvers professioneel wielrenner Kevin Inkelaar (22 jaar). Kevin rijdt sinds 1 januari voor de professionele wielerploeg Bahrain Mclaren en treft daar o.a. de renners Enrico Battaglin (It), Phil Bauhaus (D), Pello Bilbao (Sp), Damiano Caruso (It), Mark Cavendish (Gbr), Sonny Cobrelli (It), Scott Davies (Gbr), Heinrich Haussler (Aus), Matej Mohoric (Slo), Mark Padun (Let), Wout Poels (Ned), Marc Sieberg (D) en Dylan Teuns (B). Een internationaal, ervaren gezelschap waar Kevin als jonge prof veel ervaring op kan doen.

Na de kennismakingsdag in november 2019 bij Mclaren in London, ontving Kevin rond de jaarwisseling zijn nieuwe kleding en fietsen van de ploeg. In januari trok hij samen met zijn ploeggenoten twee keer op trainingskamp naar Spanje. Tussen twee trainingsstages was Kevin ook even thuis in Abbenbroek. Kevin: “Anders ben je wel een erg lange periode ineens van huis.” Tijdens het trainingskamp verbleef Kevin met zijn ploeggenoten in een hotel. Na het tweede trainingskamp is Kevin nog een week langer in Spanje gebleven omdat de trainingsomstandigheden daar beter waren dan hier in Nederland.

Op trainingskamp vertrokken de renners vaak in de ochtend voor de training om in de namiddag terug te keren voor douche en lunch. Na de lunch volgde een massage en vooral rust tot aan de avondmaaltijd. Kevin lag op de kamer met de 1 jaar oudere Oekraïner Mark Padun. Kevin: “Het is een prettige eerste kennismaking geweest met de nieuwe ploeggenoten. De ervaren renners zijn erg behulpzaam en maken je wegwijs in het profpeleton. Ook de teambegeleiding was goed”

 

Vorige week was Kevin toe aan zijn vuurdoop: de Volta a la Comunitat Valenciana. Deze meerdaagse wedstrijd rond Valencia (Spanje) was van 5 tot en met 9 februari 2020 en telde 5 etappes: drie vlakke étappes (2 gewonnen door Dylan Groenewegen en 1 door Fabio Jakobsen), één heuveletappe en één etappe met veel hoogtemeters (beide gewonnen door het Sloveense supertalent Tadej Pogacar). Pogacar won ook het algemeen eindklassement.

Kevin reed een uitstekende meerdaagse. Hij kon ervaring opdoen in het profpeleton (Kevin: “Ik was er vooral om te leren”), ging ook al een keer onderuit in de finale van de 3e etappe (Kevin: “Zonder ernstige gevolgen”), maar het voornaamste was dat hij ook -indien gevraagd- werk kon doen voor zijn ploeggenoten Teuns, Poels of Bilbao. En… het was even wennen. Ook al was het peleton in Spanje niet zo groot (145 renners aan de start; 137 gefinisht), Kevin merkte weldegelijk het verschil met het Beloftenpeleton waarin hij vorig jaar nog reed. Kevin: “De koersen zijn anders, het peleton bulkt van ervaring, de afstanden zijn gevarieerder en langer; het deelnemersveld is sterker. Maar het was erg leuk om in het profpeleton mee te rijden. Het was een pittige kennismaking, maar ook genieten. Ik kies er zelf voor en vind fietsen geweldig. Dus je hoort mij niet klagen!”

Momenteel is Kevin een week thuis in Abbenbroek. Dit weekend zijn er wat testen. Daarna gaat hij weer met de ploeg op trainingskamp in Spanje om op 8 maart weer zijn volgende wedstrijd te rijden. Dit keer staat Kevin aan de start bij de GP Industria & Artigianato. Op 25 maart gevolgd door de meerdaagsewedstrijd (5) Coppi et Bartali (Italië). Kevin heeft toegezegd naar de LinQ Media radiostudio te komen voor een interview in het programma Sport op Voorne Putten zodra zijn agenda dit toelaat.