Telefonisch in gesprek met ....... Daan Hoole (wielerbelofte).

Redacteur Jack Holten sprak aan de vooravond van het nieuwe wielerseizoen met de talentvolle wielrenner Daan Hoole uit Zuidland. Daan werd vier dagen geleden 21 jaar en wordt als een enorm wielertalent beschouwd.

 

Sinds 2018 rijdt Daan in het Beloftenteam van de SEG Racing Academy. Een internationaal wielergezelschap dat als één van de beste, zo niet beste Beloftenteam ter wereld wordt beschouwd. Met de volledige entourage (mecaniciens, soigneurs, fysiotherapeut en arts) en professioneel managementteam. Veel renners uit deze opleidingsploeg stroomden de afgelopen jaren door naar de professionals. Daan heeft zich als doel gesteld ook door de stromen naar de Elite Profrenners. In principe is Daan nog twee jaar Belofterenner. Maar zodra hij klaar is, wil hij de overstap naar de professionals maken. Uitslagen maken en sterker worden is daarvoor noodzakelijk. Daan hoopt na een goede winter dit jaar een volgende stap te maken.

 

Het vorige seizoen reed Daan vaak succesvol mee in de (inter)nationale Beloftenwedstrijden. Hij viel vooral op als tijdrijder. Op 26 juni 2019 werd Daan tijdritkampioen van Nederland. Tijdens het WK voor Beloften in Yorkshire eindigde Daan 24 september 2019 op een zeer eervolle 10e plaats van de Tijdrit. De 11e plaats in de klassieker Parijs-Roubaix voor Beloften was ook niet te versmaden.

 

Daan beschouwt zichzelf als tijdrijder, klassiekerrenner. Daan: "Ik begin mijn seizoen zaterdag in de Ster van Zwolle en hoop met mijn ploeg daar een goede eerste prestatie neer te zetten. We zijn als ploeg in de breedte sterk. Ik krijg een vrije rol en maak daar zaterdag graag gebruik van. Ik heb er zin in!"

Daan vervolgt: "Later dit voorjaar staan de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en Parijs-Roubaix weer op mijn programma met rood aangestipt."

 

Daan heeft een goede winter gehad. Hij vertoefde voornamelijk in het buitenland. Daan: "Het SEG Racing Academy management had geregeld dat ik 12 dagen met de profploeg van Deceuninck-Quickstep op trainingskamp mocht in Calpe (Spanje). Hij was een zeer gave ervaring om tussen de grote namen mee te trainen. Snel daarna ben ik in twaalf dagen met de ploeg in Griekenland (Loutraki) op trainingskamp geweest: 12-24 januari 2020. Aansluitend daarop heb ik met de ploeggenoten Harrison Wood (Gbr), Jordi Meeuws (B), Marco Frigo (Ita), Wessel Krul (Ned) en Jesper Rasch (Ned) een huis gehuurd om in goede weersomstandigheden verder te trainen totdat de volledige ploeg op 12 februari weer aansloot voor een tweede trainingskamp van veertien dagen. Ik ben dus deze week pas weer thuis gekomen om mijn verjaardag te vieren :-) ."

 

Tot aan het Nederlands Kampioenschap staat het internationale programma voor Daan wel vast. Dit weekend begint het seizoen dus zoals eerder vermeld met de 60e internationale Craft Ster van Zwolle. Dan volgt dinsdag de GP Samyn in België. We wensen Daan veel succes dit seizoen en hopen ook voor hem dat zijn droom om professioneel wielrenner te worden uitkomt.   

 

Lees hier alles over SEG Racing Academy.