Telefonisch in gesprek met ..... Naomi van Krevel.

Begin januari was Naomi van Krevel voor het eerst op zaterdagmiddag in het programma Radio Sport op Voorne Putten. Naomi was aanwezig in verband met haar nominatie voor de Titel Sporttalent van het Jaar 2019 in de gemeente Nissewaard. 

 

Op zaterdag 14 maart een tweede kennismaking. Dit in de Rubriek Sportprestatie van de Week. We spraken met Naomi omdat zij als 19 jarige Nederlands Judokampioen was geworden in de categorie Onder 21 en uitstekend gepresteerd had bij de Open Portugese Kampioenschappen.

 

Nu voor de derde keer contact met dit Spijkenisser judotalent. Aanleiding was haar debuut bij een Senioren Grand Slam. Ze nam deel aan de Grand Slam van Hongarije in de categorie tot 52 kg. 

 

Weer terug in Nederland, sprak redacteur Jack Holten telefonisch met haar en keek terug op haar toernooideelname, de voorbereiding daarop, maar natuurlijk werd er ook vooruit gekeken. 

In Hongarije nam Naomi (foto: Hans van Essen judoinside.com) het in de eerste ronde op tegen de Servische Nadezda Petrovic. Met een waza-ari (0.46 sec) en ippon (0.58 sec) ging de overwinning naar Nadezda. 

 

Met wat voor gevoel kijk je terug op de wedstrijd?

Naomi: "Ik kijk met een dubbel gevoel terug op de wedstrijd. Positief is dat ik heb laten zien dat ik dit niveau aankan. Aan de andere kant heb ik door de vroege uitschakeling niet de kans gehad veel meer van mijzelf te laten zien. Toen ik van de mat afstapte vond ik mezelf eigenlijk een sukkel omdat ik mij zelf eigenlijk uit de wedstrijd gooide. Ik zette met alle kracht té enthousiast een worp in. Ik wilde om de tegenstander heen lopen en een worp uitvoeren, maar kwam bovenop mijn Servische terecht en liep tegen een waza-ari aan. Vervolgens kwam ik al snel in een wurging, waardoor ik genoodzaakt werd de wedstrijd af te kloppen. Maar eenmaal de eerste emoties verwerkt, kwam bij mij de trots op het voorafgaande proces dat mij op dit Grand Slam gebracht heeft."

 

Je was voor het eerst op een Grand Slam vertegenwoordigd. Je bent pas 20 jaar. De ontwikkeling gaat snel. 

Naomi: "Het gaat goed. Het is natuurlijk een raar jaar. Na mijn 3e plek in Portugal (1 februari 2020) had ik achteraf gezien de nominatie voor deze deelname al binnen. Want in maart volgde de totale lockdown, kon ik niet meer trainen en werden toernooien geannuleerd. In juni kon ik pas weer de judomat op voor de training op Papendal. Het Grand Slam in Hongarije was eigenlijk het eerste internationale toernooi dat weer gehouden werd. Ik ben trots dat ik daar bij was." Naomi vervolgt: "Ik heb in die tussentijd wel veel krachttraining kunnen doen waardoor ik dit jaar opnieuw sterker ben geworden. Ik ben daarnaast het afgelopen jaar ook mentaal sterker geworden. Ik heb meer zelfvertrouwen. Ik heb op eigen initiatief via de Sportarts op Papendal professionele hulp gevraagd en gekregen. En dat betaalt zich nu uit. Het is nu zaak dit vast te houden!"  

Welke doelen heb je jezelf gesteld?

Naomi: "Ik wil me onder begeleiding van mijn trainer/coach Garmt Zijlstra op korte termijn verbeteren bij de trainingen. Ik train meestal elf keer in de week; twee trainingen per dag. Naast veel aandacht voor (grond)techniek en enduro (oefenvormen), werk ik ook aan de conditie en kracht (3x in de week). De vijfde pijler is de mentale training. Naomi vervolgt: "Op langer termijn is het doel mij te plaatsen voor de Olympische Spelen. Lukt dat niet volgend jaar (2021 Tokyo), dan ga ik voor Parijs 2024."

 

Doe je nog iets naast het judo?

Naomi: "Ja, ik volg online de PABO opleiding om in de toekomst leerkracht te worden. Ik loop elke donderdag hiervoor stage op een basisschool in Arnhem. Als ik in het weekend geen toernooi heb, ga ik naar huis in Spijkenisse om bij mijn familie te zijn."

 

Wat is de planning voor de rest van 2020?

Naomi: "Volgende week reis ik naar Kroatië (Porec) voor het Europees Junioren Kampioenschap. Het is een Onder 21 toernooi. Vorig jaar behaalde ik de bronzen medaille. Mijn doel is natuurlijk deze prestatie dit jaar te verbeteren. Ik ben favoriet voor het Europees Kampioenschap. Na dat toernooi bepaal ik met mijn coach of ik nog een week in Kroatië verblijf om te trainen en het weekend na de EK Jun O21 deel te nemen aan het EK Junioren O23 jaar. Dat zou een mooie nieuwe uitdaging zijn. Ik ken de tegenstanders niet zo goed. Vervolgens hoop ik door de Judobond uitgenodigd te worden voor het Europees Kampioenschap Senioren dat in het weekend van 19 november in Tsjechië (Praag) gehouden wordt. Ik wil daar graag uitkomen in de klasse tot 52 kilogram." 

LINQ Media wil in samenwerking met Sport op Voorne Putten een aantal talenten gaan volgen op hun weg naar de top. Dat betekent dat we elk kwartaal voor Radio SOVP en LINQ Media TV een reportage maken waarin we met jou terug kijken op de ontwikkelingen in het afgelopen kwartaal en natuurlijk ook vooruit kijken op het aankomende kwartaal. Het is de bedoeling dat Mike Houtman dat item voor LINQ en SOVP gaat maken. Wil je daaraan meewerken?

Naomi: "Ja, dat lijkt me leuk. We kunnen dan in het weekend in Spijkenisse met elkaar afspreken en de opnames maken." 

 

Dan staat de afspraak er! We nemen met Naomi contact op om in december de eerste opnames te maken. Naomi, bedankt en tot ziens!


Het professionele filmpje dat Actief Nissewaard liet maken van de drie genomineerde sporters die voor de categorie Talent van het Jaar 2019 in aanmerking kwamen, ziet u in deze YouTubelink. Yvette de Waard ging er met de titel vandoor. Naomi van Krevel en Kevin Inkelaar completeerden "het podium". 

 

Voor alle inns and outs van Naomi ga naar deze site.