Leonie Bodaan organiseert Health Fest voor MS by Gewoon Fit

Door Marcel van den Nieuwendijk.

 

Vaak plan je interviews, schrijf je columns en doe je speurwerk om onze lezers en volgers te voorzien van het laatste Sportnieuws op Voorne Putten. Zo heel soms komt er een bijzonder verhaal voorbij en moet je hier meteen op in springen. Ik zag een Facebookpost van Leonie Bodaan (niet de eerste van haar in de afgelopen maanden :-) ) en raakte geïntegreerd.

 

Omdat ik hier meteen meer over wilde weten, stuurde ik haar een mail met een aantal vragen, een soort van verkapt interview dus, en ontving ik een indrukwekkende e-mail terug. Na enige communicatie onderling volgt hier het bijzondere verhaal van haar, maar ook dit van Robert Rietdijk-Huisman.  

Ondanks haar grote interesse voor de medische wereld, heeft Leonie Bodaan uit Hellevoetsluis, jaren in diverse Sales Functies gewerkt en had op zich een prima leventje. Er werd behoorlijk goed geld verdiend, de materiële zaken waren prima op orde en zij en haar man waren voor zover het leek, gelukkig. Diep van binnen was er onrust en eigenlijk wilde ze iets anders. Toch kon ze niet echt bepalen wat ze miste en wilde en omdat het in de functies die ze uitvoerde alleen maar ging om geld en politiek, kreeg ze hier principieel en moreel meer problemen mee. In die tijd raakte ze zwanger van haar eerste kindje. De zwangerschap verliep niet echt als een roze wolk, maar wat waren zij en haar man blij met de geboorte van de nu, jongste zoon. Toen de kleine man zes weken oud was, volgde er een verschrikkelijke periode. De man van Leonie werd ziek en met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Zijn toestand was zelfs kritiek en de babybubbel werd hard doorgeprikt. Het was een heftige periode waarin Leonie echt ging beseffen wat belangrijk was en zich meer afkeerde van het eerder zo “mooie” leventje. Omdat het financieel hard nodig was, nam ze tegen beter weten toch nog een Sales Functie aan. Het deed haar nog meer beseffen verkeerd bezig te zijn.  

Passie gevonden

"Ik besloot een andere weg in te slaan, het kon zo niet langer", aldus Leonie. "Ik heb me jarenlang verdiept en ontwikkeld in gezondheid, voeding, bewegen en mindset. Ik heb voor mezelf een manier gevonden om fysiek en mentaal in balans te zijn. Ik had mijn passie gevonden! Het duurde nog een aantal jaar (mede door het herstel van mijn man) voordat ik daadwerkelijk de stap wilde nemen, maar ik koos ervoor om voor mezelf te beginnen. Nu kan ik iedere dag met passie doen wat ik wilde doen en naar nu blijkt had ik geen betere keus kunnen maken." 

Leonie is nu Gezondheids, Voedings-en Sportcoach. Gespecialiseerd in het (Outdoor) trainen van Volwassenen, Jeugd en Ouder & Kind. Tevens geeft ze samen met Linda van Linda’s gezinsbegeleiding, het speciale Gewoon Fit Kids. Dit is Sporten voor kinderen en jongeren met een extra hulpvraag/ uitdaging. Ook help ik mensen op het vlak van Mentaal coachen, één op één of in klein groepsverband. 

 

  

 

 

HEALTH FEST BY GEWOON FIT voor MS én Robert Rietdijk-Huisman

Op 7 juli 2019 organiseert Leonie i.s.m. Danny Groenendaal een zeer bijzonder evenement. Vanuit de gedachte op zoek te zijn naar mensen die elkaar belangeloos willen helpen en ondersteunen, zijn ze bezig met het project Health Fest By Gewoon Fit.

 

Danny en Leonie vinden dat iedereen recht heeft op een kwalitatief goed leven en wilden vanuit deze gedachten al langer iets organiseren. Het ontbrak aan tijd en middelen, maar er was inspiratie genoeg.

Op een prachtige avond in februari sprak Leonie, tijdens een outdoortraining, met nieuwe klant Danny en samen vonden ze de tijd!

 

Leonie: "Tijdens meerdere brainstorm sessies kwamen we tot de ontdekking dat we dezelfde visie hadden. Met 4 hoofdthema's Voeding, Sport&BewegingMindset en Ontspanning willen we samen met lokale ondernemers een event voor een Goed Doel organiseren!" 

 

Leonie: "Zo kwamen we achter het verhaal van Robert Rietdijk Huisman en we wisten meteen dat het hierom moest draaien. Robert heeft een progressieve vorm van Multiple Sclerose (MS). Dit is een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Het verhaal raakte ons persoonlijk en zonder hem persoonlijk te kennen, namen we contact met hem op. Een beetje onwennig at first, maar na het vertellen van onze intenties, reageerde Robert heel enthousiast en blij. Ook was hij ontzettend dankbaar en wist ook niet goed hoe hij dit moest tonen. Wij waren nog meer overtuigd van ons doel. We gaan proberen er een jaarlijks evenement van te maken met iedere keer weer aandacht voor een ander goed doel. Dit jaar dus het Nationaal MS Fonds en Robert." 

Heel Hellevoetsluis staat op!

Zondag 7 juli 2019 organiseren wij een Lifestyle Family Event & Charity Run/Walk. Honderd procent voor het Goede Doel. Het event vindt plaats op het Woordbouwerplein in Hellevoetsluis. Van 12.00 uur tot 17.00 uur.

 

Er kan ingeschreven worden voor de Charity Run van 5 kilometer en de Charity Walk van 2.5 kilometer. Dit is geschikt voor alle leeftijden. Je kunt persoonlijk inschrijven, maar ook als gezin of groep en je dan laten sponsoren door vrienden, familie en of kennissen. Ook is het mogelijk om een bedrag te doneren. Alle opbrengst gaat natuurlijk naar ons Goede Doel. Onder het mom van Heel Hellevoet Staat op, willen we zoveel mogelijk mensen aansporen te helpen. 

Verschillende partners, waaronder de Gemeente Hellevoetsluis en Stichting PUSH, zijn enthousiast over onze plannen en ondersteunen ons. Wethouder Hans van der Velde is onze ambassadeur en hij zal het officiële openingswoord doen.

Voeding, Sport&Bewegen, Mindset en Ontspanning zullen deze middag centraal staan. Op het Woordbouwerplein zijn verschillende stands van (lokale) ondernemers die producten, informatie en diensten aanbieden dat bij kan dragen aan een gezonde levensstijl. Daarbij zal er (live) muziek zijn, springkussen, spelletjes, hapjes en gezonde drankjes, schminken, glittertattoos en nog veel meer leuks! 

 

Op dit moment zijn we LIVE gegaan met de inschrijvingen voor de Charity Run & Walk en we hopen op veel inschrijvingen. Inschrijven en doneren kan via deze link (www.gewoonfit.nl/healthfest). Check ook de Facebookpagina Health Fest bij Gewoon Fit. Klik hier

 

Sport op Voorne Putten wensen Leonie en Danny veel succes met het organiseren van dit mooie evenement.