Nicolette van Drunen Almekinders: Ik mis mijn meiden enorm en geniet van de meiden met wie ik nu speel!  20-08-2018

Als er een persoon op Voorne Putten is, die enorm sportminded is, is het Nicolette van Drunen Almekinders wel (36 jaar, Hellevoetsluis). Ze is een graag geziene gast bij veel verenigingen op Voorne Putten en sport zes, zelfs liefst zeven dagen per week. Het kon dan ook niet uitblijven, dat SportopVoornePutten een interview zou doen met deze sportvrouw. Over haar geliefde Hockey, het paardrijden, de teleurstelling en de nieuwe kansen. 

 

Vertel eens iets over jezelf, waar ben je geboren en getogen, opgegroeid?

Ik ben geboren in Breda en opgegroeid in Spijkenisse. Ik heb tot mijn vierde in Breda gewoond. Mijn vader kreeg een baan in de randstad (een vaste aanstelling in Rotterdam) en verhuisde naar Spijkenisse. Omdat ik nog jong was heb ik hier niet veel van mee gekregen. Mijn zus die toen 10 was vond het iets minder leuk. 

 

Waar ging je naar school?

De basisschool was de Opmaat in Vogelenzang. Voor het Voortgezet Onderwijs ging ik naar De Ring van Putten.

 

Welke opleiding heb je gevolgd op de Ring van Putten?

Ik ben gestart met de Mavo. Vanaf de tweede wist ik dat ik analist wilde worden in een ziekenhuis. Daar had ik wel een havo opleiding voor nodig, dus deze ben ik ook gaan volgen. Ik heb mijn HAVO diploma gehaald en zo kon ik door gaan met het zoeken van mijn gedroomde baan. 

 

            "Toen volgde de mooiste tijd van mijn leven" 

 

Lukte dat ook meteen? 

Het was allemaal erg spannend, maar uiteindelijk lukte het. Ik was zeer gedreven, want het was wat ik wilde en ik beet me er helemaal in vast. De mooiste tijd van mijn leven volgde toen. Ik heb twee keer een half jaar stage gelopen in het voormalige Schieland in Schiedam en ik mocht voor dit werk naar Afrika! Dit was een moeilijke, maar zeer mooie tijd. Ik heb hier hele mooie herinneringen aan bewaard en heb nu nog steeds contact met mensen uit dat land. Na die tijd heb ik een aantal keer een zwangerschapsverlof ingevuld in het ziekenhuis, vervolgens kreeg ik een aantal losse contracten en uiteindelijk (omdat een collega naar Aruba emigreerde) kreeg ik daar een vaste aanstelling in het Vlietlandziekenhuis (inmiddels gefuseerd met het Franciscus Gasthuis Rotterdam).

 

Kom je overigens uit een sportieve familie?

Mijn vader is heel sportief; ik denk dat ik het sportieve van hem heb.

 

Was je al jong met sport bezig en waar koos je voor? 

Ik sport al vanaf mijn vijfde. Gek genoeg vond ik de gym-en sportlessen op school niet echt leuk en was niet erg fanatiek. Dit ben ik later wel geworden en ben ik nu nog steeds! ;-) 

 

Omdat er twee vriendinnen uit de straat waar ik woonde, hockeyden, ging ik mee en zo is mijn hockeycarrière begonnen. Ik ging pas veel later paardrijden. Je gelooft het niet, maar ik was allergisch voor paarden en zelfs ook voor andere huisdieren!? Ik moest deze allergie echt onder controle krijgen!

Omdat ik een echte team player ben koos ik voor een teamsport als hockey en rijd ik ook graag paard in een team (prestatie). Ik ben ontzettend gek met mijn sporten en ben hondstrouw voor wat betreft mijn verenigingen. Ik rijd hiervoor meerdere keren per week van Hellevoetsluis naar Spijkenisse.

Nicolette op een van haar geliefde paarden bij Manege Willemshof in Hekelingen. 

 

 Hoe kwam je in aanraking met paardrijden?

Ik wilde dit al van kleins af aan. Ik ben gek dieren. Omdat ik allergisch was hadden wij geen dieren thuis en kon ik dus bijvoorbeeld ook niet naar de kinderboerderij. Paardrijden bleef trekken en toen ik de allergie onder controle had, kwam het er gelukkig wel van. Mijn vader ging op een dag een rondje hardlopen en die kwam toevallig de toenmalige stoeterij Willemshof tegen. Wij wisten toen niet of het een manege was, maar dit bleek wel zo te zijn. Ze zijn ooit begonnen met vijf lespaarden en dit was een supertijd. Het is nu een hechte vriendengroep, je kent er iedereen en het is een soort van familie. Het zijn uitdagende paarden. Ik wissel van paard, dit kan iedere week een ander zijn.

 

Wat doe je er precies en wanneer?

Ik volg Carrousel lessen. We rijden 1 x per week. Eenmaal per jaar gaan we met 16 paarden op wedstrijd voor de voorronde NK Carrouselrijden. Dit blijft ontzettend leuk!

 

        "Het gaat, naar omstandigheden, weer goed met                                                         HV Spijkenisse"

 

 

Je koos voor HV Spijkenisse. Waarom voor deze vereniging?

Dit was duidelijk vanwege de meiden in de straat die er toen al hockeyden. Vanaf mijn vijfde speel ik daar dus, al ruim 30 jaar!! Ik heb het eerste jaar als veldspeelster doorgebracht, daarna ben ik gaan keepen.   

 

Altijd in het eerste, tot vorig jaar?

Ik heb de eerste jeugdteams doorlopen en vervolgens vijftien jaar in seniorenteams gespeeld. Omdat men in Dames 1 een keepersprobleem had, werd ik geselecteerd voor het eerste. Ik vond mezelf eigenlijk helemaal niet Dames 1 waardig, maar heb toch mooi tot vorig seizoen 5 jaar in het eerste gekeept. Tot mijn grote spijt werd ik niet meer geselecteerd. Er was een jong talent dat mijn plaats innam. De toenmalige trainers JeroenBarto en Alex Smits wilden verjongen, doorselecteren zeg maar en ik werd hier het `slachtoffer' van.

 

Wat mis je het meest?

De wedstrijdspanning en de beleving met "mijn" meiden, mis ik het meest. Waar ik kan ga ik kijken. Ik train zelfs nog twee keer in de week mee. Volgende week spelen we de op 30 augustus vriendschappelijk tegen HC Voorne.

 

Nu in het tweede, hoe gaat het met dat team?

Het zijn super leuke meiden, de prioriteit ligt even anders dan in het eerste, maar deze meiden kunnen zeker ook goed hockeyen, we gaan voor het beste dit jaar.

 

Hoe gaat het, na alle ellende,  met de vereniging? (Toenmalig voorzitter verduisterde € 200.000,-- ?!)

We zijn er gelukkig nog, maar hebben het financieel lastig. We zijn weer aan het opbouwen en hebben alle vrijwilligers keihard nodig. De crowd funding acties hebben in het begin best wat opgeleverd, maar de bodem van het potje lijkt in zicht te komen en we kunnen alle hulp goed gebruiken. https://www.hvspijkenisse.nl.

 

Je schreef en schrijft wedstrijdverslagen?

Ik schrijf inderdaad al 20 jaar. Zo net na de wedstrijd. Vind dit ontzettend leuk en zo kan ik de wedstrijd voor mezelf afsluiten en de adrenaline kwijtraken.

 

Waar deuren sluiten, gaan er nieuwe open?

Jazeker, ik ben terecht gekomen bij Goalieworks. Via de club kwam ik daar terecht

Samen met HC Voorne is er een keeperschool geïntroduceerd en deze is uitgebreid. Helaas kon HV Spijkenisse vanwege de financiën het na een jaar niet continueren. Dankzij de club kreeg ik een trainersopleiding. Ik heb bij Goalieworks een contract gekregen en ik geef keeperstraining aan de keepers van HC Voorne. De training is opgezet door eigenaar Pirmin Blaak. We voeren deze uit en elke keeper kan die oefeningen op zijn of haar eigen niveau uitvoeren. 

 

Je gaat naast je eerder genoemde activiteiten ook nog naar een sportschool?

Ik sport minimaal 1 x in de week Life Welness in Spijkenisse. Ik doe daar aan Bodypump, dit is een uur lang spieroefeningen met gewichten. Daarnaast ga ik 1 x per jaar, op een verschillende locatie in het buitenland, een week skiën met de hele familie. Dit doen we al sinds dat ik een baby was, mijn sportieve vader nam me al mee, tussen zijn benen de helling af. 

 

Nicolette tijdens het Body Pumpen bij Life Welness in Spijkenisse. 

 

Waar haal je de tijd vandaan?

Dat vragen meer mensen inderdaad. Ik slaap gewoon heel weinig, zo'n vijf uur per nacht en dan hou ik 19 uur per dag over! ;-) 

 

Heb je dan nog tijd voor werk? ;-)

Ik werk 36 uur per week en het is ongelooflijk dat ik dit ernaast allemaal nog kan doen.

 

Heb je dan ook nog tijd voor hobby’s??

Ik bak heel graag taarten en van mond tot mond reclame krijg ik vaak opdrachten om de taarten te bakken. Andere hobby is mijn konijn Puk; we zijn helemaal weg van dit lieve dier. Daarnaast vind ik lekker en gezond eten erg belangrijk. Ik ben gek op Sushi. Ik vind het heerlijk om theater en concerten te bezoeken. We gaan vaak naar De Stoep, voor favorieten Sara Kroos en Claudia de Breij. Op muziekgebied vind ik Anouk, Blof en Marco Borsato al jaren top!  

 

Onlangs ben je met vakantie geweest, batterij volledig op kunnen laden?

Het was heerlijk in de Ardeche. Het is daar ontzettend mooi en we gaan daar zeker nog een keer heen. Ik ben volledig ready voor het nieuwe seizoen! 

 

Wat verwacht je dit van dit seizoen in hockey en paardrijden?

Ik hoop met de meiden van de hockey kampioen te worden. Ik hoop op een heel leuk en gezellig seizoen. Ik hoop en verwacht eigenlijk dat meiden 1 kampioen wordt en in ieder geval promoveert naar tweede klasse. Met de paarden hopen we dit  jaar redelijk hoog te eindigen tijdens het NK.

 

Heb je nog toekomstdromen/wensen?

Teveel om op te noemen… Ik had super graag bij dames 1 gespeeld, maar denk dat ik helaas niet meer geselecteerd zal worden. Het weiland voor mijn voordeur is groot genoeg voor een eigen paard; dit is heel erg gewenst. Verder hoop ik heel cliché, gezond en gelukkig te blijven net als nu.

 

Wij wensen Nicolette heel erg veel succes met het uit laten komen van deze dromen/wensen en volgen haar natuurlijk tijdens dit proces.