SportopVoornePutten vind het belangrijk om het Goede Doel, het liefst met een sport gerelateerde doelstelling, extra aandacht te geven en te ondersteunen. Heeft of kent u een Goed Doel waarvan u vindt dat ons platform kan helpen door middel van plaatsing op deze pagina? Dan verzoeken wij u om te reageren via ons e-mail adres: sportopvoorneputten@gmail.com. 

 

SportopVoornePutten: Voor Sporters, Verenigingen én hun Fans!


Team Warren gaat Spinnen voor Sophia.

Team Warren zet zich al vele jaren volkomen belangeloos in voor het Sophia Kinderziekenhuis. Op dit moment heeft het team 38 leden. Daar zullen er nog wel een paar bijkomen. 

Het motto van Team Warren is al jaren hetzelfde: Laat ziek kinderen niet aan de zijlijn staan! 

 

Wanneer lezers van Sporten op Voorne Putten dit super vriendelijke en sympathieke doel willen ondersteunen kan dat op een heel gemakkelijke manier.

 

 

Klik op de link https://www.sportenvoorsophia.nl/team/team-warren  

Klik op “Doneer nu” en dan kom je hier terecht https://www.sportenvoorsophia.nl/team/team-warren/donerenDe rest is feitelijk kinderspel.  

Team Warren spint mee voor Sophia op zondag 16 februari 2020 in blok 3: 14.45-17.15 uur  

Op dit moment zijn er nog 41 fietsen beschikbaar van de 300 (dit aantal wordt elk uur kleiner). 

De overige informatie rondom Sporten voor Sophia en Team Warren: 

Dit is de link met algemene informatie m.b.t. Sporten voor Sophia  

https://www.sportenvoorsophia.nl/

Dit is de link naar het onderdeel Spinning voor Sophia  

https://www.sportenvoorsophia.nl/sport/sporten-voor-sophia 

Dit is de link naar de Facebookpagina van Team Warren

https://www.facebook.com/FietsenVoorSophia/ 

Elk teamlid van Team Warren heeft ook een eigen actiepagina. Een voorbeeld is de pagina van Bertil Geldof. Hier de link  

https://www.sportenvoorsophia.nl/actie/bertil-geldof-3


Voor Dirk en Regina is Opgeven geen Optie en Samen trapt men ALS de wereld uit!

Dirk Muilenburg (67) en Regina Muilenburg-Troost (63) 

Gewoon een sportief echtpaar uit Zwartewaal. 

Zijn al 25 jaar lid van WTAC-Waterstad en al vanaf 1989 lid bij Voorne Atletiek. 

Dirk is inmiddels met pensioen en Regina heeft een volledige baan als adviseur vergunningen en plantoetsing bij waterschap Hollandse Delta.

 

‘Opgeven is geen optie’ en ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’  

'Wanneer kleinkinderen aan opa of oma vragen wat kanker is of wat ALS is dan hopen wij dat wij kunnen zeggen "dat is een ziekte waar je pilletjes voor moet slikken, vroeger ging je hieraan dood!" Dan is onze missie geslaagd!!! 

 

Zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op fietsen en het liefst de maximale zes keer. Dirk en Regina doen dat dit jaar voor de negende keer. Niet voor zichzelf maar voor het goede doel. Een zieke schoonzus was hun grote motivatie, maar na haar overlijden zijn er nog genoeg anderen die hun hulp hard kunnen gebruiken. Daarom gaan ze nu ook weer die bekende berg in Frankrijk ‘Alpe d’Huez’.

 

Dirk en Regina zijn altijd al fanatieke sporters geweest en het leveren van een goede daad op een sportieve manier past ook helemaal bij ze. Toch hebben de twee inwoners van Zwartewaal even overwogen om helemaal te stoppen met hun deelname of zich in gaan te zetten voor een ander doel. Uiteindelijk zat de Alpe d’HuZes zo in ons systeem (en hart) dat we door zijn gegaan en er een tweede doel bij hebben gekozen. De keuze viel op de Tour du ALS, hetzelfde idee als de Alpe d’HuZes, maar dan de Mont Ventoux op. “

 

Ze staan inmiddels bekend om hun vaste Brielse activiteiten (Brielse Brugloop, Whiskyproeverij, fietstochten) en geven alles om zoveel mogelijk geld op te halen voor meer onderzoek naar medicijnen voor kanker en nu ook ALS.  

 

Vaste ondersteuning

Een aantal ondernemers begrijpen waar wij ons voor inzetten en steunen ons elk jaar. Niet alleen met donaties, maar ook ondersteuning. Donaties zijn belangrijk, maar ondersteuning door gebruik van locaties en diensten zijn net zo belangrijk. We hebben dan ook onze vaste locaties die wij mogen gebruiken om onze activiteiten te organiseren. Net zoals de groep vaste vrijwilligers bij de te organiseren evenementen. Familie, vrienden, buren, bedrijven, maar ook leden vanuit de verenigingen dragen ons een warm hart toe. Ook de jaarlijkse donaties van mensen die zelf te maken hebben in gezin/familie betreft ook een vaste groep die ondanks al het leed waar zij zelf mee te maken hebben vaak als eerste doneren. Dan stop je toch niet want ‘opgevenisgeenoptie’.

Brielse Brugloop 

Zo staan de twee inmiddels bekend om de Brielse Brugloop, een evenement dat ondertussen is uitgegroeid tot een regionaal begrip. We zijn al jaren lid bij Voorne Atletiek in Brielle en met medewerking van de vereniging en spontane vrijwilligers zijn we in 2013  begonnen in 2013 met veertien deelnemers en haalden we 160 euro op. De bijkomende kosten, zoals verzekering, leges en betalen we uit eigen zak. 2019 hadden we 135 deelnemers en heeft de sponsorloopmaar liefst 2.759 euro opgebracht. Het is natuurlijk fantastisch dat de Brielse Brugloop zo is gegroeid, daar zijn we ontzettend trots op.  

 

Fietstochten 

Al een aantal jaren organiseert Farm-Frites een fietstocht (met medewerking van vrijwilligers van WTAC) waarvan een deel van de opbrengst naar ons team wordt verdeeld. Uiteraard zijn wij dankbaar als we deze medewerking van de omgeving en bedrijven krijgen. We kunnen het tenslotte niet alleen. Wij zijn behalve van WTAC-fietsclub in Hellevoetsluis ook lid van fietsclub RTV in Steenwijk waar dochter Linda woont. Als we daar een weekend zijn, gaan we met deze vereniging fietsen. Dit jaar gaan wij ook daar voor de 3e keer een appeltaarttocht organiseren. Dat doen we samen met deze vereniging, waar wij inmiddels ook bekend staan als ‘die twee uit het zuiden die fietsen voor de goede doelen’. Prachtig om dit te doen.  

Verder organiseren we allerlei activiteiten voor deze twee doelen waar veel vrije tijd en energie in gaat zitten. Alles voor het goede doel vult Dirk aan.   

 

Voorbereiding 

In de voorbereiding ondergaan Dirk en Regina altijd eerst een sportkeuring, waarbij wordt gekeken naar hun algemene conditie. We sporten zelf altijd al en onze voeding is niet anders dan normaal. Gewoon gezond, maar soms een taartje of wijntje/biertje moet kunnen. Wat we doen is er in die week dat we gaan fietsen ervoor zorgen dat we niet al te veel vet binnenkrijgen en een wijntje laten we dan ook staan. Enkele dagen voor de bewuste dag gaan we de omgeving alvast op de fiets verkennen. Ook zoeken deelnemers elkaar vaak op om bij te praten en lekker wat te eten en te relaxen.   

Ook het evenement ‘Tour du ALS  bij de Mont Ventoux’ heerst ook grote saamhorigheid bij de deelnemers en vrijwilligers, met ieder zijn eigen verhaal en emoties. Samen staan we sterk, dus zullen wij ons in de loop van 2020 weer aansluiten bij team Leo, maar de activiteiten die wij zelf organiseren als team Dirk & Regina blijven we ook op onze eigen manier organiseren. We helpen elkaar waar hulp nodig is.  

Alle deelnemers hebben allemaal te maken of gehad met de ziekte en dat verbindt. Het voelt als een grote familie.  

Zo’n fietstocht naar de top van de berg vergt aardig wat inspanning en vooral veel doorzettingsvermogen. “Je hebt het soms best zwaar en je raakt ontzettend vermoeid. Maar wat ik mezelf dan bedenk is dat wanneer ik van die fiets afstap alles weer over is. Voor de mensen met zo’n vreselijke ziekte blijft het. 

Daarom is ook het motto: Opgegeven is geen optie!

Ook voor 2020 hebben wij weer besloten om samen als team 'Dirk & Regina' op 4 juni 2020 de Alpe d'Huez en op 11 juni de Mont Ventoux weer op de fiets te gaan bedwingen. Doel is om geld in te zamelen om de onderzoeken naar medicijnen die zowel kanker en ALS de wereld uit helpen mogelijk te maken. Er zijn vormen van kanker die te genezen zijn, maar ook die ongeneeslijk zijn met als resultaat 'einde verhaal'. Ook ALS is een ziekte waar nog geen medicijnen voor zijn. De ziekte slaat toe en er is nog geen medicijn gevonden waarmee de ziekte onder controle te krijgen is. Beide ziektes zijn verschrikkelijk en hebben wij van dichtbij meegemaakt. Het is voor ons een stimulans om door te gaan om zo onze bijdrage te kunnen leveren voor beide doelen. Het is moeilijk om keuzes te maken, want wij begrijpen ook dat er meer ziektes zijn waar nog geen medicijnen voor gevonden zijn. Wij hebben hopelijk het geluk en de gelegenheid om in deze periode mee te doen aan deze twee evenementen en zullen ons zoveel mogelijk blijven inzetten voor deze doelen.

 

Voor donaties gebruiken we voor het gemak onze gezamenlijke teamsites. 

We zijn sinds kort een stichting. Dit (moest) omdat we een mogelijkheid willen bieden om te pinnen. Daarvoor moesten we een zakelijke rekening openen, maar dat duurt nog even. Als we die compleet hebben kunnen we dat ook vermelden op onze teamsite inclusief het kamer van koophandel nummer.  

Wil je ook doneren, dan staan hier de links en informatie: 

We gebruiken altijd de facebookpagina van Regina: 

https://www.facebook.com/regina.muilenburgtroost  

Alpe d’HuZes: 

https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/dirkregina 

Samen gaan wij in 2020 weer als team ‘Dirk & Regina’ dit jaar voor de 9e keer naar de Alpe d’HuZes om onze bijdrage te leveren aan dit geweldige doel want ‘Opgeven is geen Optie’.  

Tour du ALS: 

https://www.tourduals.nl/team/dirk-regina  

Onder het motto ‘Samen trappen we ALS de wereld uit’ gaan wij dit jaar voor de 3e keer de Mont-Ventoux beklimmen om zo een bijdrage te leveren aan de verschrikkelijke ziekte ALS.