· 

Voorjaarscompetitie Tafeltennis - update -

De vaste volgers van Sport op Voorne Putten weten dat de tafeltenniscompetitie twee competitievormen kent: een reguliere competitie (9 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 3 maximaal 4 spelers) en de duocompetitie (4 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 2 maximaal 3 spelers). De vijf regionale verenigingen komen allemaal uit in de duocompetitie. Voornaamste reden: kortere wedstrijden, dus eerder thuis. De Sprint en De Repelaer zijn de enige verenigingen die onze regio vertegenwoordigen in de reguliere competitie.


Reguliere Competitie.


12 februari 2023.

De Sprint 1 (Brielle) heeft dinsdag 7 februari ook de tweede wedstrijd in Hoofdklasse B van de afdeling West gewonnen. Na de 6-4 zege op Docos Leiden volgde een 9-1 zege op Taveri 1 uit Ridderkerk. Briellenaar Wesley van der Hurk verloor de openingswedstrijd van Hans Stapels. Daarna gingen alle wedstrijden naar De Sprint. Wel moet gezegd worden dat 4 van de 9 winstpartijen pas na vijf games uit het vuur gesleept werden.

Martin Lankair én Martijn Bekker bleven zonder nederlaag in hun drie enkelwedstrijden. Wesley van der Hurk won tweemaal en ook het dubbel Bekker/Van der Hurk pakte de winst (3-2).

 

Zaterdag 11 februari speelde De Sprint 1 alweer de derde wedstrijd in twee weken: een uitwedstrijd bij Avanti 3 in Hazerswoude-Dorp. Deze wedstrijd eindigde in een gelijkspel: 5-5. De Brielse overwinningen werden behaald door Dennis Blok (3x) en Martijn Bekker (2x). Het dubbelspel (Martijn en Martin) ging in vijf games naar de tegenstander. Helaas kon Martin Lankair na zijn goede wedstrijd afgelopen dinsdag deze zaterdag niet tot winst komen. Hij verloor zijn drie enkelwedstrijden telkens met klein verschil.

Het ziet er naar uit dat De Sprint samen met Shot'65 gaat strijden om het kampioenschap. En laat dit team nou net dinsdag 16 februari in Zwijndrecht de tegenstander zijn.

 

De Repelaer 1 (Spijkenisse) heeft dinsdag 7 februari de tweede zege geboekt in de 2e klasse B van de voorjaarscompetitie afdeling West. In Den Haag werd HTTV-070 4 met 6-4 verslagen. De Spijkenisser punten kwamen van de tafeltennisbatjes van Jeffrey Tempelman (3x), Daniel Koppenol (2x) en het dubbel Koppenol/Tempelman. Invaller Pieter Wolters bleef zonder overwinning.


Duo Competitie.


10 februari 2023.

De Repelaer 1 (Spijkenisse) heeft donderdag 9 februari in de 1e klasse A een knappe 3-2 uitoverwinning behaald bij NTTC 2 uit Nieuwerkerk aan den IJssel. Rob Huizinga en Daniel Koppenol verloren beiden van Pawan Singh, maar wonnen van Taw Nay Chain. Het dubbel zorgde na een mooie overwinning voor het 3e winstpunt.

 

Hellevoets Effect (Hellevoetsluis) heeft in de 2e klasse B na de 0-5 nederlaag in de eerste competitieronde, maandag 6 februari met 3-2 gewonnen bij Sliedrecht Sport 2. Barry van Dijk won zijn twee enkelwedstrijden. Het 3e Hellevoetse punt werd gescoord door Joyce Ynzonides-Janissen die won van Peter de Groot. Het Hellevoetse dubbel kwam niet tot winst. 

 

De Beer 1 (Rozenburg) heeft dinsdag 7 februari de tweede zege geboekt in de 2e klasse G. De Boer Taverzo 3 werd in met 3-2 verslagen. Arnold Sturkenboom en Edwin Jouvenaar wonnen beiden van Agnes Slijper, maar verloren van Tim Kramer. Het derde punt werd binnengehaald door het dubbel. TTV De Beer 1 heeft na 2 competitieronden de leiding genomen in deze 2e klasse G.

 

Bernisse'80 1 (Abbenbroek) heeft dinsdag 7 februari in Spijkenisse een 1-4 nederlaag geleden tegen De Repelaer 3. Remco Fintelman zorgde voor het enige Abbenbroekse winstpunt. Alexander Gunsch kwam niet tot winst. Aan Spijkenisser kant kwamen de zeges van Marcel de Haas (2x), Jan de Koning (1x) en het dubbel De Koning/De Haas. De Repelaer 3 neemt door de zege de leiding in deze 4e klasse A.

 

De Sprint 1 (Brielle) heeft in de 4e klasse B haar eerste wedstrijd van de duo voorjaarscompetitie gespeeld. Uit bij Sorry 3 (Oud-Beijerland) werd met 4-1 gewonnen. Peter Theenaart was de Man of the Match. Hij bleef zonder nederlaag. Bas Visser won van Freek Hulsbos, maar verloor van Kees van Rhoon. Ook het dubbel werd een overwinning voor de Briellenaren.


Voorafgaande resultaten.


Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de eerste competitieronde.


Reactie schrijven

Commentaren: 0