Column 15 Marcel van den Nieuwendijk - 30 mei 2020.

Voeten in aarde.

 

Het invullen van het Voorne Putten elftal aller tijden, had de afgelopen maanden heel wat voeten in de aarde. Nog net niet het aantal m3 liters dat ik de maanden april en mei in handen heb gehad, maar toch.

 

Met voorbedachten rade verzonnen door JH en eigenlijk zonder regels de ether ingegooid. Richtlijnen en regels genoeg in dezelfde tijd, zullen we maar zeggen.

 

Voorbedacht en waarom? Bedoeld om de voetballoze en algehele sport drooglegging nog een beetje door te komen. Iedere dag de status van het aantal stemmen bij te kunnen houden en de verbinding en het contact met onze doelgroepen te kunnen blijven behouden.

 

De redactievergaderingen waren gelukkig op afstand, fel en slecht verstaanbaar. De helft van de redactie voor spelregels, de andere helft neutraal. We nemen het mee in de evaluatie.

 

Allemaal razend goed bedoeld dus. Alleen was het van tevoren wel handig geweest om te bedenken dat juist bij JH, geen pingeltje op het aantal mailtjes ingesteld staat. Bij twee van de andere redactie leden wel. De vraag naar stemmen creëerde een stormloop van reacties, het was nog net geen hype gelijk aan de Flippo rage, Pokémon Go gekte, De lach van 10 of het Geluid bij Q. Nee zei Jack desgevraagd, je kan het riedeltje gemakkelijk uitzetten hoor. Dat is ook zo, maar hoe moet dat dan als er echt een sportscoop dreigt aan te komen? Dan horen we het niet, zijn we te laat en missen we het laatste lokale sportnieuws?!

 

Doorbijten dus maar. In de tijd van alle overige verkiezingen, zoals het mooiste shirtverkiezing, het mooiste doelpunt, alle online loterijen en de verkoop van alle kantine goederen op internet, werd er massaal gestemd. De gekste en bekende namen kwamen, op de vreemdste tijden binnen. 

Wat een reacties! De SportopVoornePutten box van Google bijna vol. De stemmers op Voorne Putten hadden blijkbaar geen last van keuzestress. Het leek alsof er fanclubs waren opgericht. Stemmen van een zelfde IP adres, met hetzelfde mailadres? Geen probleem! Pakken we een stukje Rozenburg mee? Natuurlijk, het is toch een tijd Voorne Putten & Rozenburg geweest?  Met 63 stemmen vóór is John Lopes Cruz het meest verkozen. Daarnaast zijn Nick de Bil (52) Ger Wieleman (51) en Stephan van Asperen een mooie 48 keer genoemd. Bij de dames was Nancy Loth de absolute favoriet met 19 stemmen.

 

Heel anders gaat het er in huize Nieuwendijk aan toe. Keuzes maken en de stem uitbrengen is (bijna) altijd moeilijk geweest. Het gaat al jaren tussen Federer en Nadal. Hij voor de Zwitser, zij voor de kalende Spanjaard. Altijd beetje voeren over die zeventien maniertjes vóór het serveren. Het opvallend snel herstel na een heftige blessure, zou het dan later toch uitkomen? De altijd en eeuwige strijd tussen Ronaldo en Messi. Maradona of Pelé. Cruijff, Van Hanegem, Moulijn, Bergkamp? In alle gevallen mijn stem voor de laatste.

(Foto: John de Pater)

 

Dit soort roemruchte namen missen wij best wel in het uiteindelijke Voorne Putten elftal.

Omdat een eervolle vermelding absoluut op zijn plaats is, willen wij de volgende spelers zeker nog even benoemen. Wat te denken van:

 

VV Spijkenisse: 

Cees Vlug, Cor van der Meer, Aren Buvens, Cor Barendregt, Nico Hokke, zoon Ricardo en Wim Veenman. 

 

VV Brielle / SC Voorne/ WRW: 

Fred Moll, Antoine van Katwijk, Bernhard Hulst. Ronald Mansveld, Guy Paterson, Marcel Heijmans, Edwin Stam, Remco Baumann. Casper Westerveld, Gijs van den Ende,  Pim Louer, en Dennis Krijgsman. 

 

VV Zuidland: 

Niek Zevenbergen, Jan Overgaauw, Cees en Arie v/d Burgh, Arie en Cees van Sintmaartensdijk, Arie, Cees Bevaart, Jaap en Jan Kweekel. 

 

SC Botlek:

Peter van der Maat, Edwin de Meersseman, Paul van Noort, Rob van Oevelen, Hugo de Penning, Ralf Westplate, Arjen Zoetemeijer 

 

OVV Oostvoorne: 

Ferry van der Spuij, Jordy Brekerink en Dave Zaal 

 

VV Hellevoetsluis: 

Dick Looy, Leo Koole, Jaap en Teun Lageweg, Cenny Mos, Henk Stout, Teun Hollaar, Bram de Keijzer, Harm Post, Wim Waalboer.  

 

Uw naam of club er niet bij? We doen de verkiezing volgend jaar (zonder Corona) graag nog een keer over! Of stuur ze alsnog in, we missen de pingeltjes. Let op: We vragen dan voor iedere mail/stem één euro. :-) Het elftal bekijken? Kijk hier. sportopvoorneputten@gmail.com