· 

Voorjaarscompetitie Tafeltennis - update -

De vaste volgers van Sport op Voorne Putten weten dat de tafeltenniscompetitie twee competitievormen kent: een reguliere competitie (9 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 3 maximaal 4 spelers) en de duocompetitie (4 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 2 maximaal 3 spelers). De vijf regionale verenigingen komen allemaal uit in de duocompetitie. Voornaamste reden: kortere wedstrijden, dus eerder thuis. De Sprint en De Repelaer zijn de enige verenigingen die onze regio vertegenwoordigen in de reguliere competitie.


Reguliere Competitie.


20 februari 2023.

Donderdag 16 februari heeft ttv De Sprint 1 (Brielle) in de hoofdklasse B een belangrijke en zwaarbevochten overwinning geboekt op het Zwijndrechtse Shot'65 1: 6-4. De Brielse punten in deze topper kwamen van het bat van Wesley van der Hurk (3x), Martin Lankair (2x) en Martijn Bekker (1x). Voor het gedetailleerde wedstrijdverslag opent u deze link. 

 

Na de 8-2 uitoverwinning bij DHC 3 heeft De Repelaer 1 (Spijkenisse) vrijdagavond 17 februari de leiding genomen in de 2e klasse B van de reguliere competitie. In Delft bleef Daniel Koppenol zonder nederlaag. Hij won zijn drie enkelspelen en samen met Jeffrey Tempelman het dubbelspel. Jeffrey Tempelman en Marcel van der Sterre verloren beiden van Erik Lopeze, maar wonnen van Bhargava Sutar en Dima Maksijmchuk. De Repelaer 1 blijkt echt voornemens de degradatie van vorig najaar in 1 competitie ongedaan te maken. 


Duo Competitie.


10 februari 2023.

De Repelaer 1 (Spijkenisse) heeft woensdag 15 februari in de eigen accommodatie een geflatteerde 0-5 nederlaag geleden tegen Pijnacker 1 (1e klasse A).

Daniel Koppenol verloor de openingswedstrijd met 10-12 in de 5e game van Sietze Vogelaar. Ook Rob Huizinga ging in vijf games onderuit tegen Marcel van Elsacker (7-11). Het spannende dubbelspel ging met 1-3 naar het Pijnackerduo, waarna Daniel kansloos verloor van Marcel en Rob met 2-3 ten onder ging tegen Sietze (na met 2-1 voor te hebben gestaan). Pijnacker heeft nu samen met NTTC 2 de leiding genomen in deze 1e klasse A. De Repelaer 1 zal aan de bak moeten om degradatie te voorkomen. Volgende week treft het team hekkensluiter Dordrecht 2.  

 

Hellevoets Effect (Hellevoetsluis) heeft maandag 13 februari een mooie 3-2 overwinning behaald tegen Twenty One Up 5 (2e klasse B). Joyce en Arno Ynzonides wonnen beiden van Marco de Jong, maar verloren van Martijn van den Akker. Het beslissende dubbel werd ook een overwinning voor het Hellevoetse thuisteam, waardoor de 3-2 score op het wedstrijdformulier kwam. 

 

De Beer 1 (Rozenburg)

Koploper De Beer 1 heeft vrijdagavond 17 februari in de 2e klasse G toch wel enigszins verrassend een 2-3 nederlaag geleden bij Overschie 1. Arnold Sturkenboom en Peter Coppejans verloren beiden van André van der Heijden al moet direct gemeld worden dat Peter Coppejans pas na vijf games met het kleinst mogelijke verschil verloor (10-12). De Rozenburgers wonnen van Ardeshir Amini. Het beslissende punt van het dubbelspel bleef met 12-10 in de vijfde game ook in Overschie. Ondanks de nederlaag blijven de Rozenburgers aan de leiding.

 

Bernisse'80 1 (Abbenbroek) heeft maandagavond 13 februari in de 4e klasse A van de duocompetitie een klinkende overwinning geboekt bij Germinal 1. Het werd een maximale score voor Remco Fintelman en en Jan Koorneef. Alleen Jan Koorneef had het in zijn openingswedstrijd tegen Jan van den Driessche even moeilijk. Daarna was hij ingespeeld en won hij het dubbel met Remco en zijn tweede enkelspel tegen Nelis Franeker vrij eenvoudig.

 

De Sprint 1 (Brielle) heeft vrijdag 17 februari een mooie 3-2 overwinning geboekt op koploper Twenty One Up 7 (4e klasse B). Peter Theenaert bleef in het enkelspel ongeslagen, maar verloor samen met Bas Visser het dubbelspel. Pieter Heijndijk won van Jos Hoogervorst, maar verloor van Roozbeh Seyedi. De Sprint nadert Twenty One Up nu op 2 punten, maar heeft nog een wedstrijd tegen hekkensluiter Dordrecht 5 te goed om de leiding te nemen.


Voorafgaande resultaten.


Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de eerste competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de tweede competitieronde.


Reactie schrijven

Commentaren: 0