· 

Voorjaarscompetitie Tafeltennis - update -

De vaste volgers van Sport op Voorne Putten weten dat de tafeltenniscompetitie twee competitievormen kent: een reguliere competitie (9 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 3 maximaal 4 spelers) en de duocompetitie (4 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 2 maximaal 3 spelers). De vijf regionale verenigingen komen allemaal uit in de duocompetitie. Voornaamste reden: kortere wedstrijden, dus eerder thuis. De Sprint en De Repelaer zijn de enige verenigingen die onze regio vertegenwoordigen in de reguliere competitie.


Reguliere Competitie.


25 februari 2023.

Ttv De Sprint 1 (Brielle) was deze week in de Hoofdklasse B vrij. De wedstrijd tegen Taveri 1 (9-1) was vooruit gespeeld. Zaterdag 11 maart speelt De Sprint haar eerst volgende (thuis)wedstrijd tegen Gorkum 2.

 

Koploper ttv De Repelaer 1 (Spijkenisse) kwam deze week in de 2e klasse B niet in actie. Maandag 27 februari volgt de belangrijke uitwedstrijd bij mede kampioenskandidaat NN Rotterdam 1.


Duo Competitie.


10 februari 2023.

De Repelaer 1 (Spijkenisse) speelde donderdag 23 februari een uitwedstrijd bij Dordrecht 2 (1e klasse A). Een belangrijke wedstrijd voor degradatiebehoud. Het lukte de Spijkenissers niet een overwinning mee naar huis te nemen.

Daniel Koppenol opende sterk tegen Rob Bakker en liet hem kansloos: 3-0 (10, 8, 3). Marcel van der Sterre had daarna op zijn beurt niets in te brengen tegen Dordrechtspeler Frank van Opstal: 0-3 (5, 13, 3). In het dubbelspel kwamen Daniel en Marcel vervolgens langzaam op gang (5-11, 6-11) om vervolgens beter partij te geven (12-10), maar de partij toch aan de tegenstander te laten (14-16).

In zijn tweede enkelwedstrijd wist ook Marcel van der Sterre Rob Bakker met 3-1 achter zich te laten. De laatste wedstrijd tussen Frank van Opstal en Daniel Koppenol zou de beslissing brengen. Wie ging met de winst naar huis? Het bleek Dordrecht 2. Frank versloeg Marcel met 11-9, 11-8 en 14-12.

Woensdag 8 maart volgt de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter HTV 1. De Repelaer 1 zou zich een goede dienst bewijzen door een ruime overwinning in eigen huis te houden.

 

Hellevoets Effect (Hellevoetsluis) blijft goed presteren in de 2e klasse B van de duocompetitie. Het wist maandagavond voor de derde keer op rij een overwinning te behalen. Dit keer was TTVA 1 uit Alblasserdam het slachtoffer.

Barry van Dijk knokte zich in de openingswedstrijd naar een overwinning op Wim Verschoor (12-10, 11-8, 8-11, 14-12). Daarna verloor Arno Ynzonides in 5 games van Peter van Dijk (11-7, 5-11, 10-12, 11-7, 13-15) voordat het dubbelspel knap in drie games gewonnen werd (13-11, 14-12, 11-6).

Na de drinkpauze vervolgde Barry van Dijk met een nipte nederlaag tegen Peter van Dijk (9-11, 10-12, 9-11). Arno Ynzonides bracht in de slotpartij Wim Verschoor een eenvoudige nederlaag toe na sterk spel van de Hellevoeter: 11-6, 11-9, 11-5. Een spannende wedstrijd viel in het voordeel uit van Hellevoets Effect 1 en als we de laatste wedstrijd als maatstaf nemen, een verdiende zege.

Vrijdag 10 maart volgt de uitwedstrijd bij het sterke Avanti 5. We zijn benieuwd of Hellevoets Effect in Hazerswoude Dorp kan verrassen.

 

Koploper De Beer 1 (Rozenburg) heeft dinsdagavond 21 februari een geflatteerde 1-4 thuisnederlaag geleden tegen Rijnsoever 1. De enige overwinning werd behaald door het dubbel. In het enkelspel kwamen Arnold Sturkenboom en Edwin Jouvenaar net te kort tegen Ed Bruinen (2-3 nederlaag). Arnold bood ook uitstekend partij tegen Wim Haasnoot (eveneens 2-3), maar Edwin had het lastiger en verloor in de laatste wedstrijd van de avond met 0-3.

Woensdag 8 maart volgt een uitwedstrijd bij koploper TTC Erasmus 1. We zijn benieuwd of Arnold en Edwin zich enigszins kunnen herstellen.

 

Bernisse'80 1 (Abbenbroek) speelde vrijdag 24 februari in eigen huis tegen Dordrecht 4 (4e klasse A). Bernisse'80 opende sterk, maar moest uiteindelijk de zege aan Dordrecht 4 laten. Beide partijen waren erg aan elkaar gewaagd. Vier van de vijf wedstrijden werden pas na vijf games beslist.

Remco Fintelman opende met een 3-0 zege op Ramin Vasseghi. Alexander Gunsch gaf daar een goed vervolg aan door een zwaar bevochten 3-2 overwinning op Cor Slotboom. Ook het dubbelspel was spannend en ging over de volle vijf games. Remco en Alexander namen een 2-0 gamevoorsprong. Ze konden de goede lijn niet voortzetten en lieten de wedstrijd uit handen glippen: 5-11, 8-11, 5-11 (2-3). In zijn tweede enkelspelwedstrijd van de avond was Remco Fintelman toch net iets de mindere van Cor Slotboom, waarna Alexander de zege net niet binnen kon halen tegen Ramin Vasseghi. Hij verloor met 2-3 waarvan 8-11 in de beslissende game.

Vrijdag 10 maart de volgende wedstrijd. Thuis in de gymzaal van Abbenbroeks Dorpshuis tegen Sorry 6.  

 

De Sprint 1 (Brielle) speelde vrijdag 24 februari een thuiswedstrijd tegen TOGB 7 (4e klasse B). De Briellenaren wonnen met 5-0 en lieten daarmee niets aan twijfel over: Peter Theenaart en Pieter Heijndijk gaan voor het kampioenschap! De meeste tegenstand kregen de Briellenaren van Rick Wesdorp. Maar ook die moest uiteindelijk Peter en Pieter feliciteren. De tweede TOGB speler, Henny Krak, was een makkelijke prooi. Een degelijke dubbelwedstrijd bracht het vijfde punt op het wedstrijdformulier. 

Maandag 6 maart volgt de streekderby tegen De Repelaer 4 in Spijkenisse. Een topper. De eerste plaats staat op het spel.


Voorafgaande resultaten.


Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de eerste competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de tweede competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de derde competitieronde.


Reactie schrijven

Commentaren: 0