· 

Voorjaarscompetitie Tafeltennis - update -

De vaste volgers van Sport op Voorne Putten weten dat de tafeltenniscompetitie twee competitievormen kent: een reguliere competitie (9 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 3 maximaal 4 spelers) en de duocompetitie (4 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 2 maximaal 3 spelers). De vijf regionale verenigingen komen allemaal uit in de duocompetitie. Voornaamste reden: kortere wedstrijden, dus eerder thuis. De Sprint en De Repelaer zijn de enige verenigingen die onze regio vertegenwoordigen in de reguliere competitie.


Reguliere Competitie.


11 maart 2023. 

TTV De Sprint 1 heeft zaterdagmiddag 11 maart goede zaken gedaan in de Hoofdklasse B van de reguliere competitie. Het versloeg in eigen huis mede kampioenskandidaat Gorkum 2 met 7-3. Martijn Bekker was de grote man aan Brielse zijde. Hij won zijn drie enkelwedstrijden en samen met Sacha Ykema het dubbelspel. Sacha Ykema won zelf twee enkelwedstrijden. Good old Dennis Blok bleef steken op 1 overwinning. Door deze zege en het gegeven dat leider Shot'65 1 met 6-4 won van Docos 1, kwamen De Sprint en Shot'65 samen aan de leiding met 33 winstpartijen na 5 speelronden.  

 

Tussenstand Hoofdklasse:

De Sprint 1    5 - 33

Shot '65 1      5 - 33

Avanti 3         5 - 24

Docos 1         5 - 24 

Gorkum 2      5 - 22

Taveri 1         5 - 14 

 

De Repelaer 1 heeft zich vrijdag 10 maart uitstekend hersteld van de 4-6 nederlaag bij en tegen NN Rotterdam 1. De Spijkenisser mannen wonnen met de maximale score van Alexandria '66 6 en nemen in de 2e klasse B van de reguliere competitie de leiding weer over van NN Rotterdam. Slechts in drie van de tien wedstrijden had Alexandria'66 wat in te brengen tegen Jeffrey Tempelman, Marcel van der Sterre en Daniel Koppenol. In die wedstrijden werd pas na vijf games de strijd in Spijkenisser voordeel beslist. De overige wedstrijden leverden op het oog redelijk eenvoudige overwinningen op.

 

Tussenstand 2e klasse B:

De Repelaer 1     5 - 37

NN Rotterdam 1  5 - 30

HTTV-070 4        5 - 23

DHC 3                4 - 20

Overschie 1        5 - 16

Alexandria '66 6  4 - 14


Duo Competitie.


11 maart 2023.

TTV De Repelaer 1 heeft woensdag 8 maart in eigen huis een belangrijke 2-3 nederlaag geleden tegen degradatieconcurrent HTV 1. Daarmee nam De Repelaer in de 1e klasse A de rode lantaarn over van het HTV. De Spijkenisser overwinningen werden woensdag behaald door Daniel Koppenol. Rob Huizinga kwam niet tot winst. Ook het dubbelspel ging naar HTV uit Hoornaar.

 

Er is op de helft van de voorjaarscompetitie nog niets verloren voor De Repelaer, maar de Spijkenisser mannen moeten in de 2e helft wel aan de bak om degradatie te ontlopen. We wensen Daniel, Marcel en Rob veel succes! 

 

Tussenstand 1e klasse A: 

Pijnacker 1        5 - 17

NTTC 2              5 - 16

NN Rotterdam 1 5 - 14

Dordrecht 2       5 - 10

HTV 1                5 - 09

De Repelaer 1    5 - 09 

 

Hellevoets Effect 1 reisde vrijdag 10 maart naar Hazerswoude Dorp voor een confrontatie met Avanti 5 (2e klasse B). Dat het een lastige avond zou worden was bekend, maar HE 1 doet het goed deze voorjaarscompetitie, dus je weet het niet…

Barry van Dijk en Joyce Ynzonides-Janissen mochten de klus proberen te klaren. Barry opende tegen David Chow. Na eenvoudige winst in de openingsgame (11-5), ontspon zich een leuke. gelijkopgaande wedstrijd die Barry uiteindelijk met het kleinst mogelijke verschil verloor: 15-17, 11-13, 9-11. Joyce was tegen Wouter Berkhout kansloos (7-11, 8-11, 5-11) en omdat ook het dubbelspel met 5-11, 6-11 en 5-11 verloren ging, keken de Hellevoetsers na drie wedstrijden tegen een 0-3 achterstand aan.

Maar opgeven is geen optie dit seizoen. Dus probeerden Joyce en Barry in hun 2e enkelwedstrijd de eindstand een beter aanzien te geven. Dat lukte Joyce tegen David nog niet. Met 11-8, 11-7 en 11-4 bleef de zege in Hazerswoude Dorp. Maar Barry pakt in de laatste wedstrijd verdiend de zege op Wouter. Met 3-1 schoof Barry de thuisspeler aan de kant: 13-11, 9-11, 11-5, 11-5. De eindstand daarmee op 1-4 bepalend.

 

Tussenstand 2e klasse B:

Taveri 1                  5 - 21

Avanti 5                  5 - 17

Hellevoets Effect 1   5 - 10

Twenty-one Up 5      5 - 10

TTVA 1                    5 - 09

Sliedrecht Sport 2    5 - 08

 

TTV De Beer 1 heeft woensdag 8 maart een kleine nederlaag geleden bij koploper TTC Erasmus 1 (2e klasse G). Het werd in Rotterdam 3-2 voor TTC Erasmus. De Rozenburgers Arnold Sturkenboom en Peter Coppejans wonnen van Alexandre Lavrinenko, maar verloren beiden van Davy Hu. Ook de winst in het dubbel bleef in Rotterdam. Het is nu duidelijk geworden dat De Beer dit voorjaar niet meedoet voor het kampioenschap. Het blijft wel opletten niet in de degradatiezone te belanden. Maar klassenbehoud is reëel.

 

Tussenstand 2e klasse G: 

TTC Erasmus 1      6 - 20

Rijnsoever 1          6 - 19

De Beer 1             5 - 13

De Boer Taverzo 3 5 - 13

Overschie 2           5 - 08

Tavenu 1               5 - 07

 

Koploper Bernisse '80 1 (Abbenbroek) heeft vrijdag 10 maart een verrassende 2-3 nederlaag geleden tegen Sorry 2 uit Oud-Beijerland. Remco Fintelman en Alexander Gunsch verslikten zich beiden in Jeroen de Bruin. Ze konden wel een zege binnen halen tegen Mark Kaptein. Het beslissende dubbel ging met 13-15 naar de tegenstanders uit Oud-Beijerland. Bernisse'80 zakt in de 4e klasse A nu naar de 3e plaats van de ranglijst op twee punten van De Repelaer 3. Er is in deze klasse nog niets beslist. Vijf van de zes teams zijn aan elkaar gewaagd. Het belooft een mooie 2e competitiehelft te worden. 

 

Tussenstand 4e klasse A:

De Repelaer 3          5 - 15

Dordrecht 4             5 - 13

Bernisse '80 1          5 - 13

Boomgaardshoek 3   4 - 12

Sorry 2                    4 - 12

Germinal 1               5 - 05

 

TTV De Sprint 1 heeft maandag 6 maart een belangrijke overwinning geboekt op concurrent TTV De Repelaer 4 in de 4e klasse B. De Briellenaren wonnen de belangrijke uitwedstrijd in Spijkenisse met 3-2 en bogen daarbij een 1-2 achterstand om. Peter Theenaart en Pieter Heijndijk wonnen beiden van René Bernouw; Pieter verslikte zich in Nico Geers. Ook het dubbel was voor het team uit Spijkenisse.

 

Tussenstand 4e klasse B:

De Sprint 1            4 - 15

Twenty-one Up 7    5 - 15

Sorry 3                  5 - 12

De Repelaer 4        5 - 12

Dordrecht 5           4 - 09

TOGB 7                 5 - 07


Voorafgaande resultaten.


Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de eerste competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de tweede competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de derde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de vierde competitieronde.


Reactie schrijven

Commentaren: 0