· 

Voorjaarscompetitie Tafeltennis - update -

De vaste volgers van Sport op Voorne Putten weten dat de tafeltenniscompetitie twee competitievormen kent: een reguliere competitie (9 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 3 maximaal 4 spelers) en de duocompetitie (4 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 2 maximaal 3 spelers). De vijf regionale verenigingen komen allemaal uit in de duocompetitie. Voornaamste reden: kortere wedstrijden, dus eerder thuis. De Sprint en De Repelaer zijn de enige verenigingen die onze regio vertegenwoordigen in de reguliere competitie.


Reguliere Competitie.


18 maart 2023. 

De Sprint 1 (Brielle) heeft zaterdag in de Hoofdklasse B de koppositie verloren aan Shot'65. Het team won in Leiden wel met 6-4 van Docos 1, maar mede kampioenskandidaat Shot'65 won met 7-3 bij Avanti 3 en gaat nu voorlopig met 1 punt voorsprong aan de leiding.

Deze keer was Dennis Blok aan Brielse kant goed op dreef en bleef in het enkelspel zonder nederlaag (3x winst). Samen met Sacha Ykema verloor hij wel het dubbelspel. Sacha op zijn beurt won 2 enkelwedstrijden, terwijl Martin Lankair met 1 zege de zes winstpunten vol maakte. Met wat meer geluk had er meer ingezeten voor de Briellenaren, maar daar neem je de leiding niet mee over. Het belooft in ieder geval een spannend competitieslot te worden. Volgende week zaterdag de thuiswedstrijd tegen Avanti 3. De week erna komt Shot'65 op bezoek. Daarna zal veel duidelijk zijn omtrent het mogelijke kampioenschap en de bijbehorende promotie naar de landelijke 3e divisie.

 

Stand:

Shot '65 1        6 - 40 

De Sprint 1      6 - 39

Gorkum 2        6 - 31

Docos 1           6 - 28

Avanti 3           6 - 27

Taveri 1            6 - 15

 

Resterend programma voor beide kampioenskandidaten:

Donderdag 23 maart Shot '65 1 - Taveri 1 

Zaterdag 25 maart De Sprint 1 - Avanti 3 

Zaterdag 01 april De Sprint 1 - Shot '65 1 

Donderdag 06 april Shot '65 1 - Gorkum 2 

Zaterdag 08 april Taveri 1 - De Sprint 1 

Vrijdag 14 april Gorkum 2 - De Sprint 1 

Zaterdag 15 april Docos 1 - Shot '65 1

 

Vrijdag 17 maart 2023 heeft De Repelaer 1 (Spijkenisse) zichzelf in de 2e klasse B een goede dienst bewezen door hekkensluiter Overschie 1 met 10-0 te verpletteren. Het met een invaller aantredende team uit Rotterdam Overschie moest in 9 van de tien wedstrijden een 0-3 nederlaag slikken. Daniel Koppenol, Marcel van der Sterren en Jeffrey Tempelman gaan nu onbedreigd aan de leiding en kunnen het kampioenschap eigenlijk niet meer ontlopen. Een knappe prestatie, mannen! 


Duo Competitie.


18 maart 2023.

De Repelaer 1 (Spijkenisse) heeft maandagavond 13 maart in Rotterdam een 4-1 nederlaag geleden tegen NN Rotterdam 1 (1e klasse A). Het enige winstpunt werd gescoord door Daniel Koppenol. Daniel versloeg in de openingswedstrijd met het kleinst mogelijke verschil Cuma Kondu: 11-9, 12-10, 11-13, 11-9. Marcel van der Sterre kwam niet tot winst en ook het dubbelspel ging naar de Rotterdammers.

De Repelaer 1 gaat deze voorjaarscompetitie de degradatiestrijd aan met HTV 1 en Dordrecht 2; op het einde van deze voorjaarscompetitie nog de tegenstanders in de laatste twee competitieronden. Maar het is zaak in de twee overige wedstrijden ook zoveel mogelijk overwinningen te boeken.

 

Zoals verwacht heeft Hellevoets Effect 1 (Hellevoetsluis) vrijdagavond een kansloze nederlaag geleden in de 2e klasse B van de duocompetitie. Tegenstander Taveri 1 stevent recht op het kampioenschap af en was in eigen huis te sterk. Kon Arno Ynzonides eind januari in eigen huis Stefan van der Burg en John van der Toorn uitstekend tegenstand bieden, deze avond waren beide mannen duidelijk de betere. Joyce Ynzonides-Janissen kon goed meekomen met John van der Toorn, maar was kansloos tegen Stefan van der Burg. In het dubbel hadden Arno en Joyce nog de beste kansen op een overwinning, maar ook deze wedstrijd ging naar de Ridderkerkers: 11-8, 9-11, 11-9, 11-7.

Zoals we eerder al schreven gaat het een spannend gevecht worden tussen vier teams om degradatie te ontlopen. Na de wedstrijden van deze week is de stand onderaan nu alsvolgt:

3. TTVA 1 6 - 12

4. Twenty-one Up 5 6 - 12

5. Hellevoets Eff 1 6 - 10

6. Sliedrecht Sprt 2 6 - 10

Maandag 20 maart de belangrijke thuiswedstrijd tegen Sliedrecht Sport 2. In Sliedrecht werd het begin februari 3-2 voor Hellevoets Effect. Een grote overwinning zou welkom zijn.

 

TTV De Beer 1 (Rozenburg) kwam deze week niet in actie in de 2e klasse G.

 

Bernisse '80 1 (Abbenbroek) kwam deze week niet in actie in de 4e klasse A.

 

TTV De Sprint 1 heeft deze week haar leidende positie in de 4e klasse B uit handen gegeven door twee nederlagen tegen Dordrecht 5. Dinsdag 14 maart werd het in eigen huis 2-3 (winst Peter Theenaart en het dubbel Theenaart/Heijndijk) en donderdag 16 maart leden de Briellenaren in Dordrecht een 1-4 nederlaag (eenmaal winst Peter Theenaart). De Sprint moet nu Twenty One Up 7 naast zich dulden (beiden 18 uit 6). Dordrecht 5 is 3e met 16 uit 6, terwijl Sorry 3 (15 uit 6) ook nog niet kansloos is voor het kampioenschap. Het wordt een spannend slot van de competitie. 


Voorafgaande resultaten.


Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de eerste competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de tweede competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de derde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de vierde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de vijfde competitieronde.


Reactie schrijven

Commentaren: 0