· 

Voorjaarscompetitie Tafeltennis - update -

De vaste volgers van Sport op Voorne Putten weten dat de tafeltenniscompetitie twee competitievormen kent: een reguliere competitie (9 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 3 maximaal 4 spelers) en de duocompetitie (4 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 2 maximaal 3 spelers). De vijf regionale verenigingen komen allemaal uit in de duocompetitie. Voornaamste reden: kortere wedstrijden, dus eerder thuis. De Sprint en De Repelaer zijn de enige verenigingen die onze regio vertegenwoordigen in de reguliere competitie.


Reguliere Competitie.


Zaterdag 25 maart 2023. 

De Sprint 1 (Brielle) heeft zaterdag in de wedstrijd tegen Avanti 3 punten laten liggen in de strijd om het kampioenschap met Shot'65 (Hoofdklasse B). Net als in de uitwedstrijd begin februari werd het in eigen huis een 5-5 gelijkspel. De Brielse punten kwamen deze keer van Sacha Ykema en Martijn Bekker die beiden 2 overwinningen boekten in het enkelspel. Het vijfde Brielse punt werd gescoord door Wesley van der Hurk. Martijn Bekker en Wesley van der Hurk verloren het dubbelspel (2-3).

Martijn Bekker maakte aan Brielse kant opnieuw de beste indruk. Hij is deze voorjaarscompetitie goed op dreef en verloor de wedstrijd tussen de "kop"mannen met 9-11, 11-8, 12-14 en 9-11 van Edu Lamtara. Edu was deze middag The man of the Match en bleef zonder nederlaag.

Door dit gelijkspel kijkt De Sprint tegen een vijf winstpunten achterstand aan ten opzichte van koploper Shot'65. Het kampioenschap hoeft zeker nog niet uit het hoofd gezet te worden, want de Zwijndrechtenaren komen zaterdag 1 april naar Brielle voor de tweede onderlinge confrontatie. In Zwijndrecht wist De Sprint met 6-4 te winnen en er volgt voor De Sprint ook nog een wedstrijd tegen de zwakste tegenstander Taveri 1 waarin zeker extra winstpunten goed gemaakt kunnen worden. Het belooft nog een spannend slot te worden.

 

Vrijdag 24 maart 2023.

De Repelaer 1 (Spijkenisse) heeft vrijdagavond weer een enorme stap gezet richting het aankomende kampioenschap. In eigen huis verpletterden de Spijkenisser mannen HTTV 070 4 met 9-1 (2e klasse B). Aan de einduitslag kan niet opgemaakt worden dat de Hagenezen goed tegenstand boden en de wedstrijd beslist geen walk over was. Daniel Koppenol liep tegen Giovanni Vierling als enige Spijkenisser tafeltennisser tegen een nederlaag op; zijn 3e pas deze voorjaarscompetitie. Zijn andere twee wedstrijden zette Daniel om in winst (Andreas Barilaro en Hans Vierling). Ook het dubbelspel behaalde Daniel samen met Jeffrey Tempelman een zege. Jeffrey Tempelman en Marcel van der Sterre bleven vrijdagavond in het enkelspel zonder nederlaag. 

Volgende week vrijdag 31 maart komt de enig overgebleven concurrent (DHC 3) op bezoek. Kan de kampioensvlag daarna al in top?


Duo Competitie.


Woensdag 22 maart 2023.

Hekkensluiter Ttv De Repelaer 1 heeft woensdagavond in de 1e klasse A van de duocompetitie een kleine nederlaag geleden tegen nummer 2 van de ranglijst NTTC 2. Daniel Koppenol en Rob Huizinga wonnen beiden van Taw Nay Chain, maar verloren van Choh Aye. Het dubbel ging ook naar de mannen uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Een hoopvol resultaat in de strijd tegen degradatie. De Repelaer komt nu op evenveel punten als HTV 1 (12) en heeft nu na 7 wedstrijden 3 punten minder dan Dordrecht 2 dat op de veilige 4e plaats staat.

 

Maandag 20 maart 2023.

Hellevoets Effect 1 heeft in de 2e klasse B een belangrijke 3-2 zege behaald op Sliedrecht Sport 2. Barry van Dijk en Joyce Ynzonides-Janissen (foto) wonnen beiden van Peter de Groot (2x 3-0), maar moesten René Baars feliciteren (Joyce 1-3, Barry 0-3). Het zoals zo vaak in deze omstandigheden beslissende dubbel ging overtuigend naar Barry en Joyce: 2-11, 11-6, 12-10 en 11-3.

De strijd om lijfsbehoud gaat na maandagavond in deze klasse volop door. TTVA 1 snoepte verrassend een puntje af van koploper Taveri 1 (1-4) en Twenty One Up 5 versloeg met grote cijfers (4-1) de nummer 2 Avanti 5. Daardoor is de stand nu als volgt:

1. Taveri 1 7 - 30

2. Avanti 5 7 - 21

3. Twenty-one Up 5 7 - 16

4. Hellevoets Eff 1 7 - 13

5. TTVA 1 7 - 13

6. Sliedrecht Sprt 2 7 - 12

Volgende week vrijdag (31 maart) de belangrijke uitwedstrijd tegen Twenty One Up 5. In eigen huis werd door Hellevoets Effect 1 met 3-2 gewonnen. Dat zou nu ook weer welkom zijn.

 

Dinsdag 21 maart 2023.

TTV De Beer 1 (Rozenburg) heeft in de 2e klasse G dinsdagavond in Zoetermeer met 0-5 verloren van ttv De Boer Taverzo 3. Arnold Sturkenboom en Edwin Jouvernaar waren in het enkelspel deze avond de mindere van Tim Kramer en Peter Kopetzky. In het onderlinge dubbelspel was het wel gelijk opgaand en spannend. Met 14-12 bleef de zege in de beslissende vijfde game in Zoetermeer.

 

Vrijdag 24 maart 2023.

Bernisse '80 1 (Abbenbroek) - De Repelaer 3 in de 4e klasse A is verplaatst naar vrijdag 21 april 2023.

 

Vrijdag 24 maart 2023.

TTV De Sprint 1 (Brielle) heeft in de strijd om het kampioenschap en promotie naar de 3e klasse een vervelende 2-3 thuisnederlaag geleden tegen Sorry 3 (4e klasse B). Peter Theenaart zorgde voor de twee Brielse overwinningen, Pieter Heijndijk kwam deze avond niet tot winst. In het dubbel verloor Peter samen met Bas Visser van tegenstanders Kees van Rhoon/Ronald Breuseker. 

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft het Rotterdamse Twenty One Up 7 nu twee punten voorsprong (22 uit 7) op zowel De Sprint 1 als Dordrecht 5 (20 uit 7). De Briellenaren spelen volgende week vrijdag 31 maart tegen de koploper. Dan kan de schade hersteld worden en wordt meer duidelijk over de realiteit van de Brielse kampioensaspiraties.


Voorafgaande resultaten.


Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de eerste competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de tweede competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de derde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de vierde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de vijfde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de zesde competitieronde.


Reactie schrijven

Commentaren: 0