· 

Voorjaarscompetitie Tafeltennis - update -

De vaste volgers van Sport op Voorne Putten weten dat de tafeltenniscompetitie twee competitievormen kent: een reguliere competitie (9 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 3 maximaal 4 spelers) en de duocompetitie (4 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 2 maximaal 3 spelers). De vijf regionale verenigingen komen allemaal uit in de duocompetitie. Voornaamste reden: kortere wedstrijden, dus eerder thuis. De Sprint en De Repelaer zijn de enige verenigingen die onze regio vertegenwoordigen in de reguliere competitie.


Reguliere Competitie.


Zaterdag 1 april 2023. 

De Sprint 1 uit Brielle verliest de strijd om kampioenschap in de Hoofdklasse B van het tafeltennis. Vanmiddag was een (grote) overwinning nodig op concurrent Shot'65 1 om na 1 competitie de Landelijke Derde Divisieplaats te heroveren. Dat ging helemaal mis. De Zwijndrechtenaren kwamen met 5 winstpartijen voorsprong naar het feestelijke Brielle en wisten de thuisploeg met 7-3 te verslaan. Shot'65 1 kan het kampioenschap alleen nog maar in theorie mislopen. Voor ttv De Sprint waren de overwinningen deze middag van Dennis Blok (2x) en Martin Lankair (1x). Man of the Match was Zwijndrechtenaar Albert van Beek die als enige speler zonder nederlaag bleef.(Brielle) - Shot'65 1 (Hoofdklasse B).

 

Vrijdag 31 maart 2023.

De Repelaer 1 (Spijkenisse) heeft zich vrijdagavond in eigen huis laten verrassen door DHC 3 (2e klasse B). Het kampioenschap kan het team bijna niet meer ontgaan, maar de kleine nederlaag tegen een overgebleven concurrent zal zeker niet de bedoeling geweest zijn.

Daniel Koppenol, Jeffrey Tempelman en Marcel van der Sterre verloren met 4-6. De Spijkenisser overwinningen kwamen in het enkelspel van Daniel (2x), Jeffrey en Marcel (beiden 1x). Het had zomaar nog slechter af kunnen lopen. Jeffrey en Marcel boekten een zwaarbevochten 3-2 overwinning en Daniel had het ook in zijn openingspartij lastig (3-2). 

Het is zaak voor de Spijkenisser mannen de laatste twee wedstrijden geconcentreerd in te gaan om het kampioenschap veilig te stellen. Succes mannen!


Duo Competitie.


Maansdag 27 maart 2023.

Ttv De Repelaer 1 (Spijkenisse) heeft maandagavond in de 1e klasse A van de duocompetitie een nederlaag geleden bij koploper Pijnacker 1. In een gelijk opgaande wedstrijd viel het balletje voor Marcel van der Sterre en Rob Huizinga telkens de verkeerde kant van het net op. De enige Spijkenisser overwinning kwam van het tafeltennisbat van Rob Huizinga. Rob versloeg invaller Aad Dekker met 3-1. Doordat Dordrecht 2 verrassend van NN Rotterdam 1 won, is de achterstand op een degradatieveilige vierde plek op de ranglijst 5 punten verwijderd. Het wordt een lastige opdracht deze achterstand in de resterende wedstrijden nog goed te maken. Al zijn de degradatieconcurrenten Dordrecht 2 en HTV 1 nog wel de tegenstanders zodat De Repelaer het nog volledig in eigen hand heeft.

 

Vrijdag 31 maart 2023.

Hellevoets Effects duoteam 1 heeft vrijdagavond in Rotterdam een geflatteerde 1-4 nederlaag geleden tegen Twenty One Up 5. Het was een wedstrijd in de 2e klasse B.

 

Barry van Dijk opende tegen Martijn Steenhorst met twee keer 9-11 gameverlies. De derde game trok Barry de wedstrijd naar zich toe (11-8) om daarna alsnog met 7-11 de wedstrijd te verliezen.

Aan Arno Ynzonides daarna de taak Martijn van den Akker zijn tweede competitienederlaag toe te brengen. Arno is op zijn plek in de 2e klasse, kan elke wedstrijd uitstekend mee en tegenstand bieden en achtte zichzelf niet kansloos. Na een 12-14 nederlaag in de openingsgame, trok Arno met 11-9 de stand gelijk. Daarna bleek Martijn de juiste tactiek gevonden te hebben en liet Arno met 11-7, 11-4 teleurgesteld naar de kant gaan.

In het dubbelspel begonnen Barry en Arno met gamewinst tegen Martijn van den Akker en Marco de Jong: 11-4. In de daarop volgende games bleven de Hellevoeters goed bij, maar moesten toch de tegenstanders de winst laten: 8-11, 7-11, 9-11.

 

De grote vraag was daarna of er nog broodnodige punten binnen gehaald konden worden. Arno Ynzonides begon goed tegen Marijn Steenhorst (11-6). Er ontspon zich een spannende wedstrijd die uiteindelijk toch met 12-14, 9-11, 9-11 naar Martijn Steenhorst ging.

Wat fijn dat het in de laatste wedstrijd dan eindelijk eens de goede kant van Hellevoets Effect 1 opviel. Barry van Dijk bracht Martijn van den Akker zijn tweede competitienederlaag van deze voorjaarscompetitie toe. Met 11-7, 11-4, 9-11, 7-11 en 11-4 wist Barry Martijn na een boeiend gevecht te verslaan.

 

Door deze grote 4-1 overwinning, lijkt Twenty One Up zich veilig gespeeld te hebben. Voor Hellevoets Effect volgen nog twee belangrijke wedstrijden om degradatie te ontlopen. De stand onderaan is nu als volgt:

 

4. Hellevoets Effect 1: 8-14

5. TTVA 1: 8-14

6. Sliedrecht Sport: 8-14

 

Twee teams degraderen.......

 

Dinsdag 28 maart 2023.

TTV De Beer 1 (Rozenburg) heeft in de 2e klasse G dinsdagavond met 2-3 verloren van hekkensluiter Overschie 2. Arnold Sturkenboom en Edwin Jouvenaar wonnen beiden van Ben Boxelaar, maar verloren van André van der Heijden. Ook het dubbelspel ging mee naar Rotterdam Overschie. De Beer 1 staat nu nog op de veilige 4e plaats van de ranglijst, maar treft in de resterende drie wedstrijden nog TTC Erasmus 1 en Rijnsoever 1 die beiden nog strijden voor het kampioenschap. Gelukkig is daar ook nog de inhaalwedstrijd tegen degradatieconcurrent Tavenu 1.

 

Vrijdag 24 maart 2023.

Bernisse '80 1 (Abbenbroek) boekte vrijdagavond een belangrijke 4-1 overwinning op hekkensluiter Germinal 1 (4e klasse A). Alexander Gunsch en Jan Koorneef wonnen beide hun enkelwedstrijden van Jan van den Driessche en Nelis Franeker. In het dubbelspel ging het echter mis.

Volgende week twee wedstrijden voor het Abbenbroekse team. Woensdag uit bij Dordrecht 4 en vrijdag op bezoek bij Boomgaardshoek 3. Dan wordt duidelijk of het team meedoet voor het kampioenschap.

 

Vrijdag 31 maart 2023.

Ttv De Sprint 1 (Brielle) heeft vrijdagavond een 2-3 nederlaag geleden bij mede kampioenskandidaat  Twenty One Up 7 (4e klasse B). Peter Theenaart had zijn avond niet en kwam in het enkelspel niet tot winst. Bas Visser lukte het wel Klaas Jan Koops te verslaan. Het dubbelspel leverde het tweede winstpunt op.

Het is spannend in deze 4e klasse B. Zowel De Sprint als Dordrecht 5 en Twenty One Up 7 strijden voor het kampioenschap. Dordrecht 5 en Twenty One Up ontmoeten elkaar nog, terwijl De Sprint de twee zwakste teams nog als tegenstander heeft. Het kampioenschap is dus nog zeker niet uit zicht!

 

De huidige stand:

Twenty-one Up 7   8 - 25

Dordrecht 5          8 - 23

De Sprint 1           8 - 22

Sorry 3                 8 - 20

De Repelaer 4       8 - 16

TOGB 7                8 - 14


Voorafgaande resultaten.


Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de eerste competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de tweede competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de derde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de vierde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de vijfde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de zesde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de zevende competitieronde.


Reactie schrijven

Commentaren: 0