· 

Voorjaarscompetitie Tafeltennis - update -

De vaste volgers van Sport op Voorne Putten weten dat de tafeltenniscompetitie twee competitievormen kent: een reguliere competitie (9 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 3 maximaal 4 spelers) en de duocompetitie (4 enkelwedstrijden en 1 dubbelwedstrijd, 2 maximaal 3 spelers). De vijf regionale verenigingen komen allemaal uit in de duocompetitie. Voornaamste reden: kortere wedstrijden, dus eerder thuis. De Sprint en De Repelaer zijn de enige verenigingen die onze regio vertegenwoordigen in de reguliere competitie.


Reguliere Competitie.


Zaterdag 8 april 2023. 

De Sprint 1 (Hoofdklasse B) heeft zaterdagmiddag met 9-1 gewonnen van Taveri 1 uit Ridderkerk. Martijn Bekker, Sacha Ykema en Wesley van der Hurk bleven in het enkelspel zonder nederlaag. Alleen het dubbel Van der Hurk/Bekker leed een nederlaag tegen Hans Stapels en Robert Beenes. Ondanks de grote overwinning is het kampioenschap voor De Sprint praktisch uit zicht. De achterstand op het met 8-2 van Gorkum 2 winnende Shot'65 1 is met nog 1 wedstrijd te gaan 8 punten. Alleen in theorie kunnen de Briellenaren dit nog inhalen. Maar dat laat Shot'65 1 natuurlijk nooit gebeuren. 

 

Vrijdag 7 april 2023.

De Repelaer 1 heeft gelijk gespeeld tegen NN Rotterdam 1 (2e klasse B): 5-5. De trotse koploper uit Spijkenisse kan volgende week vrijdag in de laatste competitieronde bij Alexandria'66 6 het kampioenschap veilig stellen.

Vrijdagavond kwamen de overwinningen van het tafeltennisbat van Jeffrey Tempelman (2x), Daniel Koppenol (1x), Marcel van der Sterre (1x) en het dubbel Koppenol/Tempelman. Het Spijkenisser trio mag het kampioenschap niet meer uit handen geven. De enig overgebleven concurrent DHC staat volgende week vijf winstpartijen achter.


Duo Competitie.


Woensdag 5 april 2023.

Ttv De Repelaer 1 is door de kleine 2-3 nederlaag tegen Dordrecht 2 definitief gedegradeerd uit de 1e klasse A. Marcel van der Sterre won zijn twee enkelwedstrijden, Rob Huizinga kwam niet tot winst. Ook het dubbel ging, alhoewel nipt, naar de tegenstander. Volgende week dinsdag 11 april de laatste (uit)wedstrijd tegen HTV 1.

 

Maandag 3 april 2023.

Na een uitstekende competitiestart (na vier competitieronden drie overwinningen) leek het er op dat Hellevoets Effect 1 zich na de promotie uit de 3e klasse kon handhaven in de 2e klasse B van de duocompetitie. Maar gisterenavond is toch de degradatie een feit geworden.

In de laatste vier wedstrijden kon maar 1 zege geboekt worden (3-2 tegen Sliedrecht Sport 2) en werden 3 grote nederlagen geleden. Maandagavond tegen mede degradatiekandidaat TTVA 1 volgde een opnieuw een grote nederlaag (0-5) en werd de degradatie bestempeld. TTVA 1 speelde zich door deze maximale winst veilig ten opzichte van Hellevoets Effect 1 en strijdt in de laatste competitieronde met Sliedrecht Sport 2 om de 2e degradatieplek.

Arno Ynzonides speelde opnieuw een goede wedstrijd en bood uitstekend tegenstand. Wel verloor hij beide enkelwedstrijden (2-3 van Yannick Geerlings en met minimaal verschil 0-3 van Peter van Dijk) en samen met Joyce Ynzonides-Janissen het dubbel (0-3). Voor Joyce waren de tegenstanders in het enkelspel een maat te groot (1-3 Peter en 0-3 Yannick met alles zeggende gamestanden).

 

Vrijdag 7 april 2023.

TTV De Beer 1 heeft vrijdagavond in de 2e klasse G een 4-1 nederlaag geleden bij het voor het kampioenschap spelende Rijnsoever 1. In Katwijk kwam alleen Rozenburger Peter Coppejans tot winst. Edwin Jouvenaar keerde met lege handen huiswaarts; ook het dubbelspel ging naar ttv Rijnsoever. Rijnsoever heeft in deze spannende 2e klasse nu de leiding overgenomen en De Beer in een lastig parket gebracht om de dreigende degradatie te voorkomen. Nog twee belangrijke wedstrijden resten De Beer om ook volgend jaar in de 2e klasse uit te kunnen komen. Handhaving heeft het team uit Rozenburg nog in eigen handen.

 

Woensdag 5 en donderdag 6 april 2023.

Bernisse'80 1 speelde deze week in de 4e klasse A twee competitiewedstrijden. Woensdag leed Bernisse '80 1 een 1-4 nederlaag bij Dordrecht 4; donderdag gevolgd door 4-1 uitoverwinning bij Boomgaardshoek 3. In Dordrecht kwam Alexander Gunsch tot 1 overwinning. Jan Koorneef verloor zijn beide enkelwedstrijden en samen met Alexander het dubbel. In Hoogvliet behaalde Alexander Gunsch opnieuw 1 overwinning. Remco Fintelman won zijn beide enkelwedstrijden en samen met Alexander ook winst in het dubbelspel.

 

Maandag 3 april 2023.

Ttv De Sprint 1 (Brielle) heeft maandagavond met 3-2 gewonnen bij TOGB 7 (4e klasse B). Daarmee behoudt het team een theoretische kans op het kampioenschap. Met nog 1 wedstrijd te gaan heeft De Sprint 1 drie winstpartijen achterstand op koploper Twenty One Up 7 (25 uit 9 t.o.v. 28 uit 9).

In Berkel en Rodenrijs werden de Brielse punten binnen gehaald door Pieter Heijndijk en het dubbel Peter Theenaart/Bas Visser. Het zat Peter Theenaart in de wedstrijd niet mee. Zowel tegen Rick Westdorp als Henny Kraak verloor Pieter met 2-3 met minimale gameverschillen. De gehoopte grote overwinning bleef daarmee uit.


Voorafgaande resultaten.


Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de eerste competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de tweede competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de derde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de vierde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de vijfde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de zesde competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de zevende competitieronde.

Lees hier het overzicht van de wedstrijden uit de achtste competitieronde.


Reactie schrijven

Commentaren: 0